8.12.11

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ - Η ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ


    Η εφεδρεία ήταν εξαρχής μία αποτυχημένη σύλληψη, για δύο λόγους 1) διότι αποτελεί μία  κατασκευή που επινοήθηκε ως ημίμετρο απέναντι στην ανάγκη μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων. 2) διότι κανείς δεν θέλει να την εφαρμόσει στα σοβαρά και αυτό αποδείχθηκε πλέον περίτρανα.
   Η εφεδρεία είναι ένα ακόμη παιδί του λαικισμού και του σφιχτού εναγκαλισμού του πολιτικού συστήματος με το κράτος.
  Αποτέλεσε επινόηση που ικανοποιούσε τις ανεύθυνες κραυγές της Νέας Δημοκρατίας και σύσσωμης της αντιπολίτευσης,  αλλά και εκείνους από το ΠΑΣΟΚ...
και την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν ήθελαν να δουν την αλήθεια και να πάρουν γενναίες αποφάσεις, και με ημίμετρα, προσπαθούσαν να «σαγηνεύσουν» την τρόικα και τους κομματικούς συνδικαλιστές.
   Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι ότι αντιδρούν οι εργαζόμενοι. Αυτοί καλά κάνουν και αντιδρούν στην προοπτική απώλειας της θέσης εργασίας τους.
   Εκείνο που είναι απίστευτο αλλά και απαράδεκτο είναι ότι στην εφεδρεία τελικά αντιδρά το ίδιο το κράτος! Μία ματιά στην λίστα των κρατικών φορέων και των ΟΤΑ που αρνούνται να στείλουν στοιχεία για την ένταξη υπαλλήλων τους στην εφεδρεία θα σας πείσει:
    Πρώτοι στη λίστα των φορέων που δεν έστειλαν στοιχεία για την εφεδρεία, βρίσκονται τα υπουργεία Οικονομικών (Διευθύνσεις Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων), Υγείας (Κεντρική Υπηρεσία) και Εθνικής Άμυνας (τα Γενικά Επιτελεία), μεγάλο τμήμα των νοσοκομείων, λιμενικών ταμείων και μητροπόλεων καθώς και οι περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου.
μεγάλος αριθμός δήμων μέχρι την 5.12.2011 δεν είχε στείλει στοιχεία. μεταξύ αυτών ήταν οι Δήμοι: Αθηναίων, Πειραιά, Αγίας Βάρβαρας, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολης, Αλιάρτου, Αμαρουσίου, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αχαρνών (Μενίδι), Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γορτυνίας, Διονύσου, Δελφών, Ελευσίνας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Θέρμης, Μυκόνου και πολλοί άλλοι. 
     
      Τα στοιχεία θα έπρεπε να είχαν σταλεί αρχικά μέχρι τις 28 Οκτωβρίου και κατόπιν παρατάσεως μέχρι την 5.12.2011, αλλά μέχρι εχθές στη λίστα της εφεδρείας του υπουργείου είχαν καταχωρηθεί μόλις 6.264. Από αυτούς οι υπό κανονικές συνθήκες συντάξιμοι δημόσιοι υπάλληλοι καταλαμβάνουν την πλειονότητα  και μόνο 616 εντάσσονται κανονικά στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς (ΠΗΓΗ στοιχείων aftodioikisi.gr)
   Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει σαφής πολιτική βούληση εφαρμογής έστω και αυτού του μέτρου.
    Και βυθιζόμαστε ακόμη περισσότερο στην ανυποληψία χωρίς να προωθούμε τις πραγματικές λύσεις στα προβλήματά μας. Έτσι όμως ξημερώνει μία χειρότερη μέρα. 

1 σχόλιο:

  1. Βγαίνουν και οι δικαστές και με μιαν απόφαση εξαιρούν τους δικαστικούς υπαλλήλους από τις ρυθμίσεις (κατάργηση κενών οργανικών θέσεων=νέες προσλήψεις,προσυνταξιοδοτικό καθεστώς κ.λ.π.) στο όνομα της ταχείας απονομής της δικαιοσύνης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή