1.12.11

«Η εθνική μας κρίση: υπάρχει έξοδος;» Eκδήλωση τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Γάιος με ομιλητή τον Λουκά Τσούκαλη καθηγητή Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ




Το Δίκτυο Ναυαρίνο και η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος σας προσκαλούν σε ανοιχτή συζήτηση με ομιλητή τον Λουκά Τσούκαλη, με θέμα «Η εθνική μας κρίση: υπάρχει έξοδος;»
Ο Λουκάς Τσούκαλης είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το Κολλέγιο της Ευρώπης, Μπρυζ και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου και πήρε το διδακτορικό του. Δίδαξε πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αργότερα έγινε Καθηγητής στο European Institute του London School of Economics. Έχει επίσης διδάξει στο European University Institute στη Φλωρεντία και στο Sciences Po στο Παρίσι. Τέλος, έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Είναι συγγραφέας των βιβλίων The New European Economy και What Kind of Europe?, που έχουν εκδοθεί από το Oxford University Press (OUP) και έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Επιμελήθηκε και έγραψε το Δελφικό Χρησμό για την Ευρώπη στο νέο βιβλίο The Delphic Oracle on Europe: Is there a Future for the European Union?, που εκδόθηκε από το Oxford University Press (Μάιος 2011). Συγγραφέας της Ετήσιας Διάλεξης για το 2011 (Annual Review Lecture) της επιστημονικής επιθεώρησης Journal of Common Market Studies.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο. Η συζήτηση θα λάβει χώρα στο Meeting Room A του Ξενοδοχείου Daios, Λεωφόρος Νίκης 59. Το Navarino Network (ΝΝ)-Δίκτυο Ναυαρίνο είναι μία ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, με έδρα την Πλατεία Ναυαρίνου και στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη δημόσια ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου