7.12.11

ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΚΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 «Τώρα κάποιοι ανακαλύπτουν ότι υπονομεύτηκε ο πρωθυπουργός. Αυτό είναι ειρωνεία.«Δεν υπήρχαν σημαντικές αντιδράσεις σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες; Δεν το βλέπαμε; Να δούμε τα θέματα ουσιαστικής πολιτικής και να αφήσουμε τα σενάρια συνωμοσίας» δήλωσε ο κύριος Μόσιαλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
       Έχει απόλυτο δίκιο ο κύριος Μόσιαλος. Η ρητορική των σκοτεινών και αδιαφανών κέντρων που ανεβοκατεβάζουν πρωθυπουργούς......
στη χώρα, αποπροσανατολίζει την συζήτηση από την ουσία της πολιτικής. Ως κοινωνία θέλαμε και θέλουμε μεταρρυθμίσεις, ναι ή όχι; Αυτό είναι το ζήτημα σήμερα. Οπωσδήποτε στο πολιτικό παιχνίδι συμμετέχουν εκτός από τα κόμματα και το λαό και φορείς δύναμης και πλούτου που στην Ελλάδα μεταφράζεται σε εκδότες τραπεζίτες και εργολάβους. Αυτοί επιθυμούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Και λόγω της ισχύος τους επιχειρούν παρεμβάσεις στη χάραξη της πολιτικής με ποικίλους τρόπους. Αυτά είναι πλέον γνωστά και αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες παθογένειες του Ελληνικού πολιτικού σκηνικού. 
      Ενώ όμως το πολιτικό σύστημα δεν έχει κάνει ποτέ κάτι ουσιαστικό για να περιορίσει την πολιτική ισχύ και τις μεθόδους παρέμβασης των διαφόρων κέντρων εξουσίας, την ίδια στιγμή τα συμφέροντα αυτά και οι θεωρίες συνωμοσίας που τα ακολουθούν, χρησιμοποιούνται συχνά ως άλλοθι για την αποτυχία κυβερνήσεων ή πολιτικών. Η επίκληση συνωμοτικών θεωριών επίσης ενεργεί συσπειρωτικά  και στο εσωτερικό των κομμάτων. Γνωρίζω Νεοδημοκράτες οι οποίοι ακόμη ισχυρίζονται, ότι τον Καραμανλή τον έριξαν οι Αμερικανοί, λόγω της συνεργασίας του με τους Ρώσους. Η ίδια κουβέντα πάει να ξεκινήσει σήμερα στο ΠΑΣΟΚ. Ευθεία αναφορά σε συμφέροντα που ανέτρεψαν τον Γιώργο Παπανδρέου κάνει η επιστολή των 12 βουλευτών που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. 
      Τα συμφέροντα παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Όμως οι ελάχιστες μεταρρυθμιστικές πολιτικές για τον περιορισμό του κράτους και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, είναι αποτέλεσμα της κρατικίστικής νοοτροπίας του ΠΑΣΟΚ και όχι αποτέλεσμα συνωμοσίας. Η ιστορία με το δήθεν άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων επίσης. Η βραδύτητα στην απονομή δικαιοσύνης, η ανυπαρξία φορολογικής μεταρρύθμισης η ατολμία στην λήψη μέτρων για την δημόσια διοίκηση, δεν επιβλήθηκαν από κανένα εξωθεσμικό κέντρο. 
      Οι μονίμως καταληψίες δημοσίων κτιρίων υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, η αντίδραση των επαγγελματιών που θίγονται από το άνοιγμα των επαγγελμάτων τους και το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές τους αποτελούν εξέχοντα μέλη των κομμάτων, ο εναγκαλισμός του κόμματος  με τον κρατισμό και τις συντεχνίες, η άρνηση πολλών Υπουργών της κυβέρνησης να εφαρμόσουν μεταρρυθμιστικές πολιτικές, εξηγούν καλύτερα την  πτώση του Παπανδρέου, σε σχέση με τις θεωρίες συνωμοσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου