5.11.11

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Ακούσαμε σήμερα το απόγευμα, όσα μονότονα επαναλαμβάνει ο κύριος Σαμαράς εδώ και μέρες:
Θα εξακολουθήσω όλες τις προσπάθειες για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες στο εξωτερικό και να για να αποκατασταθεί η ηρεμία στο εσωτερικό. 
Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο κύριος Σαμαράς.
Επίσης την 1.11.2011, ο ίδιος ο κύριος Σαμαράς, στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο,  του είπε:  «Θα κάνω ότι χρειαστεί ώστε η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας να μην μπουν σε περιπέτειες»
Αν λοιπόν πράγματι ο κύριος Σαμαράς πιστεύει όλα όσα λέει, δεν έχει σήμερα καμία δικαιολογία....
Καμία πρόφαση για άλλη αναβολή. Το φάντασμα της δραχμής δεν έφυγε. 
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να καθίσουν μπροστά σε ένα λευκό χαρτί και να συμπληρώσουν τα ονόματα της κυβέρνησης. Χωρίς όρους και προφάσεις, χωρίς προσκόμματα. Μόνη προυπόθεση το όνομα του Υπουργού Οικονομικών που δεν μπορεί να είναι άλλο από εκείνο του νυν Υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου. Όχι γιατί αυτός είναι σώνει και καλά ο ικανότερος. Για αυτό μπορεί ο καθένας να έχει τις επιφυλάξεις του. Αλλά γιατί πρέπει η κυβέρνηση που θα έχουμε την Δευτέρα, να είναι ετοιμοπόλεμη.  Ούτε μία μέρα δεν πρέπει να χαθεί. Κινδυνεύουμε. Ο Παπανδρέου είναι ο πρώτος εν ενεργεία Πρωθυπουργός, που δέχεται να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς τον ίδιο! Αυτό συνιστά ήδη μία υπέρβαση. Το βάρος της ευθύνης πέφτει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Και μετά την ζημία κανείς δεν θα θυμάται τους τακτικισμούς Σαμαρά. Ούτε τους όρους που έθετε ούτε τις εμμονές του περί δυνάμεων που απεργάζονται το τέλος το Ελληνισμού.  Όλοι θα βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα της δραχμής. Αν ο Σαμαράς αρνείται να το καταλάβει, ας αναλάβουν πρωτοβουλίες οι βουλευτές της ΝΔ. Σήμερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου