31.12.11

Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ

Τις 60.000 αναμένεται να φθάσουν, ως το τέλος του χρόνου, οι αιτήσεις προς το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την καταβολή εφάπαξ. 
Η απότομη αύξηση του αριθμού των αιτήσεων, που οφείλεται στις μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω των μισθολογικών αναπροσαρμογών και της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στο ΤΠΔΥ.
Για την καταβολή του εφάπαξ και στους 60.000 συνταξιούχους, απαιτούνται περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Παρά τις μέχρι σήμερα μειώσεις που περιορίζουν το μέσο ποσό της εφάπαξ παροχής στα 38.000 ευρώ από 44.000 ευρώ, τα διαθέσιμα του Ταμείου δεν επαρκούν και οι πληρωμές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση.  (ΠΗΓΗ in.gr)
Έχουμε επισημάνει σε προηγούμενο σχόλιό μας ( ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟ) ότι η εφεδρεία ήταν ένα άτολμο ημίμετρο που ήταν εξ΄αρχής καταδικασμένο να αποτύχει. Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό προσωπικό.....
δεν ήταν πρόθυμο να εφαρμόσει κανένα αντιδημοφιλές μέτρο εις βάρος των Δημοσίων υπαλλήλων.  Αντίθετα πλειοδότησε και πλειοδοτεί σε μέτρα στραγγαλισμού των ιδιωτικών υπαλλήλων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Όλα τα κόμματα τους προηγούμενους μήνες πρωταγωνίστησαν σε ευρηματικές προτάσεις ώστε να μην μειωθεί καθόλου  ο αριθμός των υπαλλήλων, κάποιοι μάλιστα ζήτησαν και αύξηση του αριθμού τους. Το αποτέλεσμα ήταν το ανέκδοτο που λέγεται εφεδρεία.  Θέλοντας να κοροιδέψουν την Τρόικα εμφάνισαν ως μέτρο την συνταξιοδότηση των ήδη έτοιμων να συνταξιοδοτηθούν υπαλλήλων. Πολύς ντόρος για το τίποτα. Όμως τώρα πρέπει να διαχειριστούμε ένα νέο πρόβλημα. Αυτό της ρευστότητας των ταμείων συνταξιοδότησης.
Όσο αρνούμαστε την πραγματικότητα, όσο το πολιτικό μας σύστημα είναι δέσμιο του λαικισμού, τόσο περισσότερα κεφάλια θα γεννάει η Λερναία Ύδρα των ελλειμμάτων και των χρεών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου