11.1.12

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Βάζουν μπροστά τις μηχανές οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εξελίξεων στο κόμμα. Η νομαρχιακή επιτροπή Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη οργάνωση του κινήματος πανελλαδικά που συνεδρίασε και απέρριψε τις  προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Μετά από πρόταση του γραμματέα της Χρήστου Παπαστεργίου αποφάσισε να ζητήσει την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου του κινήματος, χωρίς τη λογική της δυαρχίας και  τη διεξαγωγή συνεδρίου «ουσιαστικής επανίδρυσης και επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ»  όπως αναφέρεται.
Άραγε προηγήθηκε διαβούλευση με την βάση....
και τις τοπικές οργανώσεις, ή η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ενεργεί αυτοβούλως και εξ' ονόματος των μελών του κόμματος στην πόλη;

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11.1.12

    Αγαπητέ φίλε,
    δε γνωρίζω αν ζητήθηκε η γνώμη της βάσης και το θεωρώ μάλλον απίθανο να έχει συμβεί με δεδομένη την αποδυνάμωση των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και τον συγκεντρωτικό οργανωτικό χαρακτήρα του κόμματος τα τελευταία χρόνια. Όμως, η δημοκρατία δεν μπορεί να εξαντλείται στην ψήφιση από τη βάση του αρχηγού αλλά θα πρέπει να λειτουργήσουν οι πολιτικές διεργασίες και η συμμετοχή των πολιτών σε αυτές, γεγονός που αποτελεί και την πεμπτουσία της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24.1.12

    Σήμερα η εξάρτηση της πολιτικής από την οικονομία, καθώς και το έλλειμμα δημοκρατίας που παρατηρούμε σε όλο τον κόσμο οδηγεί ολοένα και περισσότερο στην καταδυνάστευση της ζωής μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού σε όλο τον πλανήτη. Δυστυχώς αντί η οικονομία να υπηρετεί τη ζωή η ζωή υπηρετεί την οικονομία. Η παγκοσμιοποίηση ως διαδικασία παράγει εκτός από πλούτο για ορισμένες ελίτ και φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση κοινωνικό αποκλεισμό για όσους το σύστημα δεν χρειάζεται. Η κατάλυση του κράτους πρόνοιας, οι κλυδωνισμοί του κράτους έθνους, η αντίληψη της πολιτικής ως διαχείρισης και η κυριαρχία των αγορών σηματοδοτούν την είσοδο μας σε μια νέα φάση του καπιταλιστικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από τον έλεγχο της ζωής και των επιθυμιών των ανθρώπων. Άμεση και επιτακτική ανάγκη για την έξοδο από την κρίση είναι η αποδέσμευση της πολιτικής από την οικονομία και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών ώστε να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στις αποφάσεις από μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Τέλος, απαιτείται μια αλλαγή του ανθρωπολογικού παραδείγματος και από τον άνθρωπο που καταναλώνει και ζητά να υπερισχύσει έναντι των άλλων καταστρέφοντας τα πάντα γύρω του να οδηγηθούμε σε έναν άνθρωπο που θα λειτουργεί ως πρόσωπο με ελευθερία και σεβασμό για τον εαυτό του, τους άλλους και τη φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1.2.12

    Γιώργο, δε φταίνε οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και άλλοι κακοί για την κατάσταση. που λέει και ο ποιητής τι φταίει μήπως φταίει το ξερό μας το κεφάλι μήπως ο θεός που μας μισεί? μα πάνω από όλα φταίει το κρασί. Αρα μη ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους. το καπιταλιστικό σύστημα είναι αδίστακτο ο άνθρωπος νιώθει παντοδύναμος και κυρίαρχος γίνεται άπληστος και καταστρέφει τη φύση και κάθε τι γύρω του. μόνη λύση νομίζω η αυτοοργάνωση ξεπέρασμα των παθογενειών και μετά δημοκρατία με συμμετοχή και έλεγχο από την κοινωνία και άρση των κοινωνικών ανισοτήτων. αλλοιώς όσο τρώμε περισσότερα από όσα βγάζουμε δεν μας σώζουν ούτε οι γερμανικές αποζημιώσεις ούτε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2.2.12

    το μίσος και τον φανατισμό τον τρέφει ο φόβος,η ανασφάλεια και η έλλειψη αγάπης. είναι πιο εύκολο να στραφώ εναντίον των άλλων και να δημιουργήσω αποδιοπομπαίους τράγους, υπεύθυνους για όλα τα δεινά από το να στραφώ στον εαυτό μου και να αναγνωρίσω τα στοιχεία που δεν θέλω να έχω και τα προβάλλω στους άλλους. Πχ ζήλια και φθόνος αίσθημα ταπείνωσης φόβοκτλ. επίσης να αγαπήσω τον εαυτό μου και να πράξω με υπευθυνότητα απέναντι σε μένα και στους άλλους ανθρώπους. Μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία που μας έμαθε να τιμωρούμε και να έχουμε μεταξύ μας σχέσεις βασισμένες στην εξουσία, τη βία, την έλλειψης σεβασμού και ανοχής σε οτιδήποτε διαφορετικό.
    τα μάθαμε αυτά στην οικογένεια και στο σχολείο. οι παλαιότεροι θα θυμούνται τη βέργα του δασκάλου. Όσο για την παιδική κακοποίηση που συμβαίνει πίσω η και μπροστά στα μάτια μας δεν μιλάει κανείς. Η βία αυτή αναπαράγεται στην κοινωνία σε όλες τις εκφράσεις της.
    Η σκληρότητα και η μισαλλοδοξία είναι χαρακτηριστικά φοβισμένων ανθρώπων που θέλουν να επιβληθούν με την σκληρότητα και τον εγωισμό. πρόκειται για απώλεια όμως της ανθρωπιάς μας. Πολιτική σημαίνει συμμετοχή και υπηρεσία για το κοινό καλό όχι βία και κυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2.2.12

    Για την αθλιότητα που ζήσαμε εχθές στο ελληνικό κοινοβούλιο τι να πει κανείς? Άνθρωποι παντελώς άσχετοι όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης της ΝΔ αποφάσισαν για τις ζωές ανθρώπων μέσα από την ασφάλεια και τη βόλεψη τους. Η νομιμότητα και η τήρηση της τάξης για την οποία κόπτονται η ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν εξασφαλίζονται κρατώντας στη φυλακή χρήστες ναρκωτικών, μετανάστες, και οφειλέτες του δημοσίου.
    Η άρση των αιτιών που οδηγούν τους ανθρώπους στην παρανομία είναι το ζητούμενο και όχι η φυλάκιση των μικροπαραβατών.
    Η κοινωνική πολιτική που δε περιθωριοποιεί άλλα θα εντάσσει στην κοινωνία τους ανθρώπους από τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες , οι αρχές και οι αξίες στο δημόσιο βίο η πάταξη της διαφθοράς και η δημιουργία ενός ήθους που βάζει πρώτα τον άνθρωπο και μετά την κατανάλωση και την εμπορευματοποίηση των πάντων.
    Ας μη φοβάται ο κύριος Ιωαννίδης και δεν θα πάνε οι έμποροι στο παιδί του όπως δήλωσε. οι έμποροι είναι ήδη έξω και φοράνε λευκό κολλάρο. Ας ρωτήσει τους ομοιδεάτες του στην Θεσσαλονίκη θα ξέρουν να του πούνε. το πρόβλημα είναι η ζήτηση και όχι η διάθεση των ναρκωτικών. το καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης που αναπαράγει τα κοινωνικά αδιέξοδα, περιθωριοποιεί μεγάλα τμήμα του πληθυσμού καταδικάζοντας τα στη φτώχεια.στερεί το νόημα και δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο στους ανθρώπους που στέφονται στα ναρκωτικά.
    Για μια φορά ακόμα η συντηρητική παράταξη με την άγνοια τη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό της παίζει με τις ζωές των ανθρώπων και δεν αφήνει την κοινωνία να προχωρήσει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2.2.12

    Άλήθεια θέλετε να πιστέψουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο του έφερε την καταστροφή στη χώρα?
    η ΝΔ δεν κυβέρνησε τα προηγούμενα 5.5 χρόνια και αμέσως μετά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε?
    και οι υπόλοιποι ήμαστε άμοιροι ευθυνών. ανώριμοι άνθρωποι που δεν ξέραμε να ξεχωρίσουμε το σωστό από το λάθος, χωρίς κριτική σκέψη χειραγωγούμενοι από τον καθένα?
    κύριε ιορδανίδη είναι εύκολο να βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους και να τους φορτώνουμε τα δεινά με την ελπίδα ότι έτσι θα γλυτώσουμε. Δυστυχώς δεν θα γλυτώσουμε αν δεν πάρουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας αν δεν πούμε ήμαστε όλοι μας Πασοκ και φταίμε και να αλλάξουμε. Κανείς άλλος δεν φταίει εκτός από εμάς. αν δεν το καταλάβουμε και συνεχίσουμε με τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις χωρίς βαθύτερη επίγνωση για τα αίτια της κρίσης δεν πρόκειται να σωθούμε. Λυπάμαι άλλα το άρθρο σας αναπαράγει στερεότυπα και δεν συμβάλλει στην δημιουργία ενός νέου ήθους που τόσο έχουμε ανάγκη. Ανάγκη για ενότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4.2.12

    Ο επίλογος θα είναι από τον Ισοκράτη 436π.χ -338π.χ
    Η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και τις ισότητας .Διότι έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα ,
    την παρανομία ως ελευθερία ,την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28.2.12

    η χθεσινή εκπομπή του κ Παπαχελά ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής της χώρας μας.
    Η ολιγωρία, η ανευθυνότητα, η ανικανότητα να αντιληφθούν τη σοβαρότητα και τον κίνδυνο που απειλούσε τη χώρα έγιναν ολοφάνερα. Το χειρότερο και πιο επικίνδυνο είναι ότι της ΝΔ ομολογούν ότι λόγω εκλογών δεν πήραν τα μέτρα που έπρεπε ενώ βέβαια το Πασοκ έλεγε σε όλα όχι με αποτέλεσμα την κατάρρευση της κυβέρνησης και δυστυχώς και της οικονομίας, με ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία.
    Οι άνθρωποι αυτοί χειρίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο τα ζητήματα του κράτους και του λαού και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να αναζητήσουμε νέες λύσεις και νέα πρόσωπα. ¨Ο ένας δεν έπαιρνε αποφάσεις, ο άλλος άργησε να καταλάβει το ύψος του ελλείμματος, ο τρίτος δεν διάβασε το μνημόνιο, ο άλλος διαγράφει τους βουλευτές για να τους ξαναπάρει πίσω σε δέκα μέρες. δυστυχώς στερούνται σοβαρότητας και υπευθυνότητας. πρόκειται για ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της ζωής και των ζητημάτων και το μόνο που τους νοιάζει είναι να κατακτήσουν την εξουσία και να τους χειροκροτούν οι δικοί τους. η ζωή όμως δεν είναι άσκηση στα ακριβά κολέγια της Αμερικής άλλα αφορά πραγματικούς ανθρώπους. αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν όλοι αυτοί και βέβαια και τα συμφέροντα τα οποία υπηρετούν. Τέλος, πρέπει να τολμήσουμε νέες λύσεις. η ενότητα που λέτε πετυχαίνετε όταν οι άνθρωποι έχουν κοινό στόχο και όραμα, όταν υπάρχει αίσθημα δικαίου στην κοινωνία και όταν όλοι όπου και αν βρίσκονται λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι άνθρωποι με συναίσθηση ότι δεν ζουν μόνοι άλλα μαζί με του άλλους και οφείλουν να τους σέβονται. οι ευρωπαίοι κάνουν ότι μπορούν στα πλαίσια βέβαια εξυπηρέτησης και των δικών τους συμφερόντων. Μόνος εχθρός ο κακός εαυτός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή