6.12.11

ΕΝΑ ΑΤΥΧΕΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

"Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει την αρμοδιότητα της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν μπορεί όμως και να εμποδίσει όσους δημοτικούς υπαλλήλους του, με την ειδικότητα ηλεκτρολόγου, θελήσουν να επανασυνδέσουν εθελοντικά το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά συμπολιτών μας που έχει κοπεί επειδή αδυνατούσαν να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.
Η παραπάνω εκπληκτική ανακοίνωση περιλαμβάνεται σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης  που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της 16.11.2011 για  το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ.
Τι λέει  το Δημοτικό Συμβούλιο κλείνοντας το μάτι στους δημότες δηλαδή; Ότι ο Δήμος θα παρανομεί στέλνοντας δημοτικούς υπαλλήλους να επανασυνδέουν το ρεύμα σε όποιον δηλώνει ότι αδυνατεί να το πληρώσει;..... ΑΠΟΡΙΕΣ. 1. Αυτό θα γίνεται εντός του ωραρίου εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων;  2. Ποιός θα κρίνει ότι ο συγκεκριμένος κάθε φορά πολίτης αδυνατούσε να πληρώσει το ρεύμα και του το έκοψαν; 3. Με ποιά κριτήρια; 4. Ποιός θα καθορίσει τα κριτήρια; 5. Οι δημοτικοί Σύμβουλοι γνωρίζουν  ότι αυτό που υπόσχονται  έμμεσα προς τους δημότες συνιστά ηθική αυτουργία σε κλοπή;  6. Οι δημοτικοί Σύμβουλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει νόμος του κράτους που καθορίζει την διαδικασία εξαίρεσης; ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Προτείνω αντίστοιχες πρωτοβουλίες να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο και για τα δημοτικά τέλη στους επαγγελματίες, για τις κλήσεις, για τους λογαριασμούς του νερού κλπ. Δηλαδή οι δημοτικοί αστυνομικοί στις ελεύθερες ώρες τους εθελοντικά να ξαναστήνουν τραπεζάκια που αφαιρέθηκαν από πεζοδρόμια γιατί ο επαγγελματίας αδυνατούσε να πληρώσει τα δημοτικά τέλη ή υδραυλικοί του δήμου εθελοντικά  να επανασυνδέουν το νερό σε όσους αδυνατούν να το πληρώνουν. Προτείνω ακόμη η δημοτική Αστυνομία στις ελεύθερες ώρες της να  να φοράει την στολή του Ρομπέν των Δασών και να ληστεύει τράπεζες μοιράζοντας τα χρήματα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το στεγαστικό τους. Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν στα δημοτικά παρκόμετρα να τους φυλάει το αυτοκίνητο Δημοτικός υπάλληλος για να μην κοπεί κλήση. Τέτοιες ιδέες μπορούν να βρεθούν πολλές. 
      Στα σοβαρά τώρα, η ανακοίνωση αυτή είναι ευθεία πρόταση τέλεσης του πλημμελήματος της κλοπής με τις πλάτες του Δήμου. Και αν σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει κατάσταση ανάγκης που δικαιολογεί μία τέτοια ενέργεια από τον πολίτη που θα στερηθεί το ρεύμα, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον Δήμο να υποκαθιστά την θεσμοθετημένη διαδικασία εξαίρεσης από το μέτρο και να κρίνει ο ηλεκτρολόγος του, ποιός δικαιούται και ποιός όχι απαλλαγής από αυτό. Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική, αλλά τυχαία πολιτική. Θα μπορούσε π.χ ο Δήμος να προέτρεπε στην διοργάνωση εράνων για την χρηματοδότηση συμπολιτών μας, ή θα μπορούσε να συγκροτήσει γραφείο εθελοντών για την ανάδειξη των περιπτώσεων πραγματικής αδυναμίας πληρωμής και της παροχής βοήθειας προς αυτούς που αδυνατούν, σχετικά με την ένταξή τους στις εξαιρέσεις του νόμου. 
      Το Δημοτικό Συμβούλιο με τέτοιες ατυχείς ανακοινώσεις που ρέπουν προς τον λαικισμό, αναπαράγει την αυθαιρεσία, την ανομία και τις πελατειακές σχέσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο προσθέτει και άλλο χάος  στο χάος του ειδικού τέλους ακινήτων.


Παραθέτουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας,  όλο το κείμενο του σχετικού ψηφίσματος.




ΨΗΦΙΣΜΑ στις 16 – 11 - 2011
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης
για  το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης
αποφάσισε κατά πλειοψηφία

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης  εκφράζει την σαφή αντίθεση του στον τρόπο είσπραξης του ειδικού Τέλους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης, καθώς και στον οριζόντιο χαρακτήρα του που πλήττει χαμηλοεισοδηματίες, χαμηλοσυνταξιούχους, απόρους και γενικότερα τους μη έχοντες.
2. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης και αντισυνταγματικότητας της σχετικής ρύθμισης που αναθέτει στη ΔΕΗ την αρμοδιότητα είσπραξης του φόρου.
3. Αποφασίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την παροχή εθελοντικής νομικής υποστήριξης σε όσους πολίτες έχουν αυτή την ανάγκη επειδή προσφεύγουν εναντίον του συγκεκριμένου μέτρου.
4. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει την αρμοδιότητα της επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν μπορεί όμως και να εμποδίσει όσους δημοτικούς υπαλλήλους του, με την ειδικότητα ηλεκτρολόγου, θελήσουν να επανασυνδέσουν εθελοντικά το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά συμπολιτών μας που έχει κοπεί επειδή αδυνατούσαν να πληρώσουν το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου