13.12.11

TA ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ---Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Χ.ΚΑΠΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ KΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Φαίνεται πως κάποια σύννεφα, προς το παρόν όχι τόσο πυκνά, έχουν καθίσει πάνω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και η δημοτική αρχή του Γιάννη Μπουτάρη αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό της. Οχι ότι δεν υπάρχουν συχνά  τέτοια προβλήματα σε παρατάξεις αλλά αυτές  φροντίζουν να τα κρατούν στο εσωτερικό τους και να μη τα δημοσιοποιούν.
Ο «καπνός» φάνηκε από τα όσα έγιναν χτες στο δημοτικό συμβούλιο και είχαν πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και αναπληρωτή δημάρχου αυτό το διάστημα Χασδάι Καπόν....
Αφορμή για να εκδηλωθεί η διαφοροποίηση του Χ.Καπόν δόθηκε σε δύο θέματα. Το ένα έχει να κάνει με το θέμα της παράνομης μη απόδοσης ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις του δήμου από την διοίκηση Παπαγεωργόπουλου. Ο Χ.Καπόν είχε αναδείξει το θέμα από την πρώτη στιγμή και ζητάει να γίνει καταλογισμός ευθυνών  σ΄αυτούς που παρανομούσαν και υποστηρίζει ότι ο ίδιος ως αρμόδιος αντιδήμαρχος πρεπει να εφαρμόσει τον νόμο χωρίς λαϊκισμούς.
Από την άλλη φαίνεται πως ο δήμαρχος Γ.Μπουτάρης ακολουθεί στο συγκεκριμένο θέμα διαφορετική τακτική και πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να ταχθεί στο πλευρό της πρώην διοίκησης της ΚΕΤΑ στα δικαστήρια. Ο Χ.Καπόν αντέδρασε και δήλωσε…απών.
Το άλλο θέμα είχε να κάνει με την ξαφνική πρόταση του Γ.Μπουτάρη  κάποιοι μικροπωλητές αν και δεν διαθέτουν τη σχετική άδεια να στήσουν τους πάγκους τους στις παρόδους της Αριστοτέλους κοντά στην πλατεία σε όλη τη διάρκεια των γιορτών. Και εδώ αντέδρασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι …λαϊκισμός και δεν  μπορεί να συνεχίζει αυτή η αντιμετώπιση για την πλατεία Αριστοτέλους. Ετσι έσπευσε να αποχωρήσει από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.  Αυτές ήταν δύο δημόσιες διαφοροποιήσεις αλλά φαίνεται πως υπάρχουν και άλλα πεδία διαμάχης που προς το παρόν δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Υπάρχουν όμως και οι ψυχραιμότεροι που θεωρούν ότι τέτοιες διαμάχες είναι φυσικό να υπάρχουν θα έπρεπε όμως αντιμετωπίζονται με διάλογο και αμοιβαίους συμβιβασμούς, χωρίς να παίρνουν δημόσιο χαρακτήρα. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν οι διαμάχες θα απορροφηθούν ή θα συνεχίσουν με ότι αυτό σημαίνει.

  

1 σχόλιο:

  1. Πλάκα μας κάνετε!!! Σήμερα Τρίτη και 13 από τις 18:30 έως τι1 20:00 στο κέντρο: 1)εκατοντάδες μικροπωλητές προφανέστατα χωρίς άδεια, 2) αυτοκίνητα παράνομα παρκαροσμένα παντού, 3) ταξί καταλαμβάνουν λωρίδα στην Τσιμισκή και την μόνη επιτρεπόμενη λωρίδα κυκλοφορίας στη Μητροπόλεως και 4) ούτε ένα αστυνομικός, ούτε ένας τροχονόμος, ούτε ένας της δημοτικής αστυνομίας (μόνο μια κλούβα πάνω στην Τσιμισκή και ένα περιπολικό από πίσω). Τι περιμένετε λοιπόν? Οι "κουκουλοφόροι" είναι το πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή