14.12.11

KΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΜΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
Πίσω από ανύπαρκτους κανονισμούς κρύβονται δημοτικές αρχές για να μη λειτουργήσουν επί ένα δεκαπενθήμερο για τα Χριστούγεννα τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς  εν μέσω κρίσης. Το ζήτημα είναι ότι οι δήμαρχοι δεν διαθέτουν την πολιτική βούληση ώστε να συγκρουστούν με δήθεν κεκτημένα και συνδικαλιστές.
Το παράδειγμα του δήμου Συκεών-Νεάπολης είναι αποκαλυπτικο.  Στο συγκεκριμένο δήμο οι σταθμοί θα είναι ανοιχτοί όλες τις γιορτές -εκτός από τις μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων- σε αντίθεση με όλους τους άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης που κλείνουν τους σταθμούς για 15 μέρες, επικαλούμενοι τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας τους.
Οι 28 παιδικοί σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα μείνουν ανοιχτοί όλες τις μέρες.......
για να εξυπηρετήσουν τα περίπου 1.450 παιδιά και τους γονείς τους.
Για το τι πραγματικά ισχύει με τους κανονισμούς που επικαλέστηκε και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στο δήμο θεσσαλονίκης Κ.Γούλα ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης είναι αποκαλυπτικός
«Ο κανονισμός λειτουργίας είναι απαρχαιωμένος και αφορά τους πρώην κρατικούς παιδικούς σταθμούς και όχι τους παιδικούς σταθμούς που ανήκουν σε δημοτικές επιχειρήσεις ή χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα», ξεκαθαρίζει
Ο κ. Δανιηλίδης παραδέχεται ότι συνάντησε αντιδράσεις από συνδικαλιστές και υπαλλήλους των βρεφονηπιακών σταθμών –κάποιοι μάλιστα, ελάχιστοι, δεν προσέρχονται στην εργασίας τους τις μέρες των γιορτών-, αλλά δηλώνει  αποφασισμένος να τους κρατήσει ανοιχτούς, όπως ανοιχτούς κράτησε και κάποιους από αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν όλοι οι άλλοι δήμοι τους έκλεισαν.
Τους τρεις μήνες του καλοκαιριού τους μετέτρεψε σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και φιλοξενούσε εκεί τα παιδιά από νωρίς το πρωί ως αργά το απόγευμα.
«Συνάντησα λυσσαλέες αντιδράσεις, αλλά οι γονείς είναι ευγνώμονες που έχουν ανοιχτούς τους σταθμούς. Δεν με ενδιαφέρει αν είμαι ο πρώτος ή ο μόνος δήμαρχος που το κάνει, το αποτέλεσμα μετράει. Οι κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να τίθενται στην υπηρεσία των πολιτών και να τους εξυπηρετούν όλο τον χρόνο. Θα ήταν κοινωνική αναλγησία να κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί αυτές τις μέρες που οι μισθοσυντήρητοι γονείς, λόγω των γιορτών, εργάζονται περισσότερες ώρες. Επιπλέον οι υπάλληλοι είναι εργαζόμενοι του δήμου και ως τέτοιοι δεν νομιμοποιούνται να κάθονται 15 μέρες τα Χριστούγεννα. Πρέπει να δουλεύουν όπως και οι υπόλοιποι», αναφέρει ο κ. Δανιηλίδης.
Αντίθετα στο δήμο Θεσσαλονίκης οι 17 παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν στις 23 Δεκεμβρίου και θα ανοίξουν -όπως και τα σχολεία- στις 9 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου