19.12.11

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ Β.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ---ΕΙΧΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΣΟ 1.040.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ-ΑΛΛΕΣ 870.000 ΕΙΧΕ Ο Μ.ΛΕΜΟΥΣΙΑΣ-ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

   
Δίωξη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ΄επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος-νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις-  ασκήθηκε σήμερα σε βάρος του πρώην δήμαρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου αφού βρέθηκε σε τραπεζικό του λογαριασμό ένα μεγάλο ποσό που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματά που δήλωνε στις αρχές. Το ποσό, όπως προέκυψε μετά το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών με εντολή του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έρευνας....
για το μεγάλο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου, ανέρχεται σε 1.040.000 ευρώ. Μετά τη νέα αυτή σοβαρή δίωξη δημιουργείται θέμα και για την Ν.Δ. τόσο σε επίπεδο διοικούσας όσο και σε κεντρικό του κόμματος για το γεγονός ότι μέχρι τώρα καλύπτει τον Β.Παπαγεωργόπουλο.  Ο ίδιος ο Αντώνης Σaμαράς στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο είχε σπεύσει να τον καλύψει λέγοντας ότι “είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης κλπ”.
Επίσης η διοικούσα επιτροπή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. που είναι λαλίστατη για άλλα θέματα και εκπρόσωπος της επί του τύπου-συνεργάτης επί χρόνια του Παπαγεωργόπουλου στη χρυσή εποχή- παίζει στα δάκτυλα τα blogs και διοχετεύει εκεί ότι δεν μπορεί να πει φανερά, δεν λέει λέξη για τους Β.Παπαγεωργόπουλο, Μ.Λεμούσια κλπ.
 έχει πάθει  
Εκτός από τον Β.Παπαγεργόπουλου δίωξη ασκήθηκε και στον στενό συνεργάτη του και πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια σε τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκε το ποσό των 870.000 ευρώ που  δεν μπορεί επίσης να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα που δήλωνε.
Εκτός από τους παραπάνω ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Λάμπρου Τσόγκα άσκησε διώξεις με την ίδια κατηγορία και για τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών και πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Μιχάλη Ζορπίδη στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου βρέθηκε συνολικό ποσό ύψους 6 εκατομ ευρώ χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί,  καθώς και για  τον πρώην διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Γιώργο Γκαϊδατζή για ποσό 160.000 ευρώ.
Ο έλεγχος των καταθέσεων ξεκίνησε ξεχωριστά  με εντολή του εισαγγελέα Λ.Τσόγκα το 2008 και την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκαν οι εκθέσεις μετά την έρευνα που διενήργησε-όπως και για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας»- η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.
Στη διάρκεια της προανάκρισης ο Β.Παπαγεωργόπουλος και ο Μ.Λεμούσιας είχαν ισχυριστεί ότι τα ποσά που βρέθηκαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς και δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν, αφορούσαν σε ένα μεγάλο μέρος τους χρήματα της δημοτικής παράταξης «Αναγέννηση».
Ολες  οι διώξεις και η τελευταία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντιμετωπίζονται  από τον Β.Παπαγεωργόπουλο ως…σκευωρία και προσπάθεια ενοχοποίησης  της «διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» και  κάνει λόγο για πολιτική στόχευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου