1.12.11

ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΟΥΤΕ Ο… ΣΚΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, ΠΟΥ ΒΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ


Μετά  την ολοκλήρωση της απολογίας του στην  ανακρίτρια Ειρήνη Καλού η τελευταία έκρινε ότι έπρεπε να κριθεί προσωρινά προφυλακιστέος.  Αφέθηκε τελικά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους γιατι υπήρξε διαφωνία του εισαγγελέα και καλείται τώρα σε λίγες μέρες  να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση του Εφραιμ.
Ο εισαγγελέας  ζήτησε....
ο κατηγορούμενος  να παραμείνει ελεύθερος με υψηλή εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Η διαφωνία των δύο, οδήγησε στην προσωρινή ελευθερία τον ηγούμενο Εφραίμ, η τύχη του οποίου θα κριθεί τις επόμενες ημέρες με βούλευμα που θα εκδοθεί από το Συμβούλιο Εφετών.
Ο Εφραίμ είχε λάβει για την απολογία του δύο προθεσμίες με την τελευταία να του χορηγείται καθώς βρισκόταν στην Ρωσία, από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. Ε’ιχε προηγηθεί η απολογία του μοναχού Αρσένιου, ο οποίος με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων ευρώ και υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Και οι δύοι βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου