21.12.11

ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ Η Ν.Δ. ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ Β.ΠΑΠΑΓEΩΡΓΟΠΟΥΛΟ


Με παλαιοκομματική πρακτική αντιμετωπίζει η  ηγεσία της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη το θέμα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Σπεύδει να τον καλύψει αντί να έχει την πολιτική ευαισθησία σεβόμενη και τη δικαιοσύνη και τις διαδικασίες της να περιμένει.
Ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Δημήτρης Τσάμης έσπευσε να δηλώσει: «Η ΝΔ από καιρό τώρα έχει επισημάνει ότι στο τέλος της δικαστικής διερεύνησης η Δικαιοσύνη θα δικαιώσει πλήρως....
τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Τα όσα είπε ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη συνέντευξη Τύπου είναι ξεκάθαρα. Αυτό που ζητούμε είναι να ολοκληρωθεί γρήγορα η δικαστική διαδικασία και να αποδοθεί Δικαιοσύνη το δυνατόν συντομότερο. Τόσο σοβαρές υποθέσεις, που αφορούν την ηθική και την εντιμότητα πολιτικών προσώπων δεν είναι δυνατό να σέρνονται για χρόνια!»
Από τη δήλωση αυτή δημιουργούνται ζητήματα. Χωρίς να σπεύδει κανείς να καταδικάζει κανέναν εκ των προτέρων αν δεν υπάρξει  απόφαση δικαστηρίου, να επισημανθεί ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι πολιτικοί θα πρέπει αν είναι  προσεκτικοί, να μην έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και να μη προκαλούν. Στην περίπτωση του Β.Παπαγεωργόπουλου και των συνεργατών του έχουμε την άσκηση μιας δίωξης με σοβαρές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο της μεγάλης υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου, μια δεύτερη για το σκάνδαλο της παγίας και τώρα μια τρίτη πάλι σε βαθμό κακουργήματος  για το θέμα των τραπεζικών λογαριασμών. Ηδη οι κατηγορούμενοι έχουν απολογηθεί στον ανακριτή για τις δύο πρώτες υποθέσεις και κάποιοι είτε προφυλακίστηκαν (βλέπε Λεμούσιας) ή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου