29.12.11

ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΔΥΟ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ


Μερικούς αιώνες πίσω μας γυρίζουν οι παρεμβάσεις που γίνονται αυτές τις μέρες  προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απόφαση περί προσωρινής κράτησης του Εφραίμ. Μετά την ξεδιάντροπη επίσκεψη - παρέμβαση του Διοικητή του Αγίου όρους  στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις λάβρες ανακοινώσεις βουλευτών του ΛΑΟΣ  περί ορθοδοξίας και Εθνικού συμφέροντος να μην προφυλακιστεί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, ήρθε σήμερα η επιστολή του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου προς τον Πρόεδρο Παπούλια.....
 Σε αυτήν ο κύριος Κύριλλος αναφέρει: "διατελώ εν απορία λόγω της εφαρμογής της προφυλάκισης προ της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, επί της ουσίας, ενός μοναχού ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και επανειλημμένως έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ανάκριση».
Όπως αναφέρει ο πατριάρχης Κύριλλος, απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και άλλες χώρες, οι λαοί των οποίων ποιμαίνονται πνευματικά από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, εκατομμύρια πιστών αισθάνονται αγωνία για τα αστυνομικά μέτρα, τα οποία ελήφθησαν ως προς έναν γνωστό σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο ηγούμενο μιας δοξασμένης αγιορείτικης μονής εκείνες τις ίδιες ημέρες, κατά τις οποίες η ορθόδοξη Ελλάδα εορτάζει τα Χριστούγεννα».

«Θεωρώ καθήκον μου να διαβιβάσω αυτόν τον κοινό μας πόνο στον Αρχηγό του ελληνικού κράτους και να ζητήσω να απελευθερώσετε από τα δεσμά του τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου» 
 Μαθημένος ο Κύριλλος και όλο το Βυζαντινό συνάφι  του σε φυλακίσεις και καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην "ελεύθερη και δημοκρατική" χώρα του, επιχειρεί ευθεία παρέμβαση όχι απλώς στα εσωτερικά μιάς χώρας αλλά στο ίδιο το πολίτευμά της.  Είμαστε σίγουροι ότι ο γαλουχημένος με αυτοκρατορικές αρχές Κύριλλος, ο συνεργάτης του αμφιλεγόμενου Πούτιν, που μόνο υπόδειγμα Δημοκράτη δεν είναι, δεν αντιλαμβάνεται τι θα πει διάκριση των εξουσιών γι΄αυτό λέει ασυναρτησίες στην ανακοίνωσή του περί Αστυνομικών μέτρων και απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα. Ίσως ο Κύριλλος και οι υποστηρικτές του στην Ελλάδα και αυτοί που του ζήτησαν ως ρουσφέτι να στείλει  την επιστολή, ενδιαφέρονται μόνο να αποσπάσουν την ελλαδική εκκλησία από την επιρροή του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ίσως χρωστάνε χάρη στον Εφραίμ για τα εκατομμύρια των κακόμοιρων και απελπισμένων Ρώσων που προσκυνάνε τις κορδέλες του. 
      Όμως οι ανταγωνισμοί εντός της ορθόδοξης εκκλησίας  και τα παιχνίδια των ολιγαρχών κολλητών του Άρχοντα Πούτιν και όσων στην Βυζαντινολατρών στην Ελλάδα οραματίζονται την επανάσταση των ορθοδόξων,  δεν δικαιολογούν την θρασύτητα του Κύριλλου να υποδεικνύει στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κατάλυση των θεσμών και την απελευθέρωση του δικού του παιδιού. Ο κύριος Κύριλλος και οι όμοιοί του πρέπει να αντιληφθούν ότι εδώ δεν είναι ούτε Μόσχα ούτε Τεχεράνη.  Μπορεί το Ελληνικό κράτος να μην είναι υπόδειγμα Δυτικής Δημοκρατίας. Χάρη όμως στην αταλάντευτη πολιτική της χώρας τα τελευταία πενήντα χρόνια και κυρίως χάρη στην ένταξή μας στον πυρήνα των Ευρωπαικών χωρών, καταφέραμε να οικοδομήσουμε μία κοινωνία και ένα κράτος που τουλάχιστον ασπάζεται τις αρχές του φιλελεύθερου κράτους δικαίου. Και το κράτος αυτό όπως και η Ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη από νέους νταβατζήδες. Ο Πρόεδρος Παπούλιας οφείλει να επιστρέψει ως απαράδεκτη την επιστολή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου