28.12.11

ΣΕ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΜΕ ΕΩΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΟΡΦΑΝΑ» ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ. ΑΛΛΑΞΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Σε θολό πεδίο κινείται ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ο οποίος μιλούσε για αποκαλύψεις που θα αποδείκνυαν δήθεν χαλκευμένα στοιχεία για τις διώξεις σε βάρος του για να αποδειχτεί με όσα τελικά είπε στη σημερινή συνέντευξη ότι ο ίδιος βρίσκεται μάλλον εγκλωβισμένος και βυθίζεται  σε κυλιόμενη άμμο.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα όταν ασκήθηκαν οι νέες διώξεις για διακίνηση μαύρου χρήματος κατ’ επάγγελμα-είναι η τρίτη δίωξη που του ασκείται σε βαθμό κακουργήματος-αναφορικά με τα «ορφανά» χρήματα (πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ) που βρέθηκαν.....
σε τραπεζικούς του λογαριασμούς έλεγε  ότι ο ίδιος τα τελευταία 12 χρόνια μαζί με την γυναίκα του είχαν έσοδα 2,2 εκατομ ευρώ και επομένως μπορούσαν να δικαιολογήσουν και το ένα και πάνω εκατομ ευρώ.
Ομως σήμερα άλλαξε υπερασπιστική γραμμή και ισχυρισμούς δείχνοντας και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ετσι σήμερα μίλησε για χρήματα-αποθεματικά  της δημοτικής του παράταξης «Αναγέννηση»
Ισχυρίστηκε πως ένα μεγάλο μέρος του ποσού είναι χρήματα που διαχειρίστηκε η δημοτική του παράταξη στις τρεις προεκλογικές εκστρατείες στις οποίες πήρε μέρος και αυθαίρετα συνυπολογίστηκαν στα δικά του εισοδήματα.
Ομως τα ίδια τα στοιχεία που παρουσίασε ως πειστήρια, καταρρίπτουν ως αστείο αυτό το επιχείρημα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε πως είχε … περίσσευμα–μαμούθ, ύψους 170 εκατομ δραχμών(500.000 ευρώ), από την πρώτη του κιόλας προεκλογική εκστρατεία, αυτή του 1998, αφού όπως είπε, το ποσό αυτό, που εντοπίστηκε στον λογαριασμό του ως εισροή το 1999, προερχόταν από αυτήν την πηγή. Ετσι ο Β.Παπαγεωργόπουλος στην πρώτη του κάθοδο για την διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε έναν σκληρό και δαπανηρό προεκλογικό αγώνα υποστηρίζει ότι είχε και…πλεονάσματα, ύψους 170 εκατομ δραχμών.
Το ίδιο έωλα όμως αποδεικνύονται και τα επιχειρήματά του σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις χρημάτων τις παράταξης «Αναγέννηση» στο Χρηματιστήριο. Είπε πως αυτό έγινε νόμιμα, σε περίοδο άνθισης του Χρηματιστηρίου, και πως τα κεφάλαια ρευστοποιήθηκαν το 2002 και το 2006, για να καλύψουν τα έξοδα των αντίστοιχων προεκλογικών περιόδων. Ωστόσο, αυτοδιαψεύστηκε όταν ομολόγησε πως τα ποσά αυτά, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ρευστοποιήθηκαν μετά τις εκλογές, για να παρακάμψουν το νόμο 3202/2003 για τις εκλογικές δαπάνες, που δεν επιτρέπει την εισροή ποσού άνω των 2.000 ευρώ.
Σημειώνεται πως το δεξί του χέρι και ήδη προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, Μ.Λεμούσιας, αναφέρει ότι τα χρήματα που προέκυψαν από τη ρευστοποίηση των μετοχών το 2006 (145.000 ευρώ) τα παρέδωσε σε επιταγές στον Β.Παπαγεωργόπουλο. Όπως αναφέρει το πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο παρατάθηκε η προφυλάκιση του τέως γ.γ. του δήμου, «δεν επεξηγείται γιατί δεν αποδόθηκαν στην παράταξη κατά την προηγηθείσα εκλογική αναμέτρηση αλλά μετά απ΄ αυτήν».
Επίσης ο Β.Παπαγεωργόπουλος επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες του εκφράζοντας την απορία γιατί ελέγχονται μόνο τα δικά του οικονομικά κι όχι των αντιπάλων του στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (Θρ.Λαζαρίδης, Σπ.Βούγιας, Χρ.Αράπογλου), αλλά και των Γ.Μπουτάρη, Κ.Γκιουλέκα και των άλλων διεκδικητών της δημαρχίας στις τελευταίες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου