8.12.11

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ ΔΙΝΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ------ΟΙ… «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ


Πριονίζουν το κλαδί στο οποίο κάθονται
Του Παντελή Σαββίδη

Εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση και την ρευστότητα που δημιουργεί σε όλους τους εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους, μια ομάδα συνδικαλιστών δημοσιογράφων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους εργάζονται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, έχουν επιβάλλει ένα κλίμα τρομοκρατίας στον χώρο που εργάζονται.
Κανείς δεν τολμά να τους φέρει αντίρρηση  διότι θα δει στον διαδικτυακό χώρο δημοσιευμένο το όνομά του με ψευδείς αναφορές.....
Εχουν δημιουργήσει μια ομάδα κρούσης που απειλεί ακόμη και με την άσκηση σωματικής βίας συναδέρφους τους και γενικά φέρονται απαξιωτικά προς οποιονδήποτε εργαζόμενο, ακόμη και εν ώρα εργασίας, που δεν είναι της πολιτικής αρεσκείας τους.
Η ομάδα αυτή πρεσβεύει αποδομητικές αντιλήψεις σε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό συγκροτεί της συλλογικότητά μας ως κοινωνίας και ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία στον εργασιακό χώρο της ΕΡΤ3.
Είναι συνδεδεμένη και με άλλους δημοσιογραφικούς χώρους και εν πολλοίς είναι υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί όλα τα ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
Αν δεν υπάρξει μια αντιμετώπιση του φαινομένου της ΕΤ3 ως δημόσιο μέσο ενημέρωσης με αξιοπιστία πρέπει να θεωρείται παρελθόν. Το μόνο που ενδιαφέρει την ομάδα αυτή είναι τα χρήματα και τίποτε άλλο. Οποιαδήποτε προσπάθεια για επαναπροσδιορισμό του ρόλου της ΕΡΤ3 στο νέο οικονομικό, πολιτικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, θεωρείται πολυτέλεια από την ομάδα αυτή και αντιμετωπίζεται με χαρακτηριστικά κοινωνικού φασισμού. Η ΕΡΤ3 έχει εξαντλήσει το ρόλο που της έχει αποδοθεί όταν αποφασίσθηκε η λειτουργία της. Χρειάζεται να αναζητήσει με τους κοινωνικούς φορείς της περιφέρειας έναν νέο ρόλο καθώς και κοινωνικά ερείσματα που θα υποστηρίξουν τη λειτουργία της. Η αναζήτηση αυτή, επειδή ξεφεύγει από την αντιληπτική εμβέλεια της ομάδας αυτής, αποτελεί casus belli. Αν οι κοινωνικοί φορείς της πόλης και της Βορείου Ελλάδος πιστεύουν πως είναι απαραίτητη η ύπαρξη και λειτουργία ενός μέσου ενημέρωσης. Όπως η EΡΤ3, πρεπει επειγόντων να δραστηριοποιηθούν. Διαφορετικά το σύντομο τέλος της ΕΡΤ3 είναι προδιαγεγραμμένο. Και τότε, κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την ακριβή αιτία.    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου