21.11.11

OΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ


Το να σου αναθέσει το κόμμα σου να είσαι εισηγήτης για τον προϋπολογισμό είναι μια μεγάλη ευθύνη και απαιτεί πρώτα απ΄όλα σοβαρότητα. Όταν το κόμμα σου σ΄αυτές τις κρίσιμες στιγμές στηρίζει μια κυβέρνηση, είτε αυτή ονομάζεται μεταβατική είτε συνεργασίας κλπ. Κι όταν από την ψήφιση του προϋπολογισμού εξαρτιέται όχι μόνο η 6η δόση αλλά και η δανειακή  σύμβαση κλπ.
Και ω του θαύματος ο κύριος αυτός που ορίσθηκε ως εισηγητής-ο βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου-μπορεί με ελαφρότητα να βγαίνει και να δηλώνει ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να καταψηφιστεί. Ο βουλευτής είπε  στη σύσκεψη που θα γινόταν  τη Δευτέρα στη ΝΔ, εν όψει της συζήτησης που ξεκινά στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, θα πρότεινε  να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2012.
Βέβαια στην ηγεσία της Ν.Δ. κατάλαβαν ότι με κάτι τέτοια θα τους πάρουν στις πέτρες και βγήκε ο ίδιος ο  αναπληρωτής του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας για να ξεκαθαρίσει ότι η Ν.Δ. δεν θα αμφισβητήσει τον προϋπολογισμό του 2012 και να πει ότι το κόμμα του στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, καθώς και την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων

«
Ο Προϋπολογισμός περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι για τον λόγο αυτό «δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει».Μετά τις αντιδράσεις ο κ. Καράογλου υποχρεώθηκε σε…κωλοτούμπα.  «Οι προσωπικές απόψεις ή εκτιμήσεις υποχωρούν αναμφισβήτητα μπροστά στην επίσημη κομματική θέση και στο συμφέρον της πατρίδας.  Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα την θετική ψήφο στον προϋπολογισμό της 'μεταβατικής' κυβέρνησης… ανέφερε σε δήλωσή του.
Oταν, όμως ο εισηγητής του προϋπολογισμου για τη Ν.Δ. μπορεί να τοποθετείται δημόσια (έστω κι αν στη συνέχεια ανακαλεί) εναντίον ρητών δεσμεύσεων του αρχηγού του, γιατί οι Ευρωπαίοι να θεωρήσουν επαρκείς εγγυήσεις τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις αυτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου