7.11.11

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ-ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΣΥΧΝΑ Η ΑΝΟΗΣΙΑ


Οι μέρες αυτές εκτός των άλλων ανέδειξαν και το προβληματικό τοπίο που υπάρχει στη λειτουργία της τηλεόρασης, ιδιωτικής και δημόσιας. Και αν ήταν μόνο ένα έλλειμμα σοβαρότητας-εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων-θα λέγαμε ας τους αφήσουμε να βυθιστούν στο τοπίο της βλακείας και της γενικευμένης ανοησίας. Αλλάζουμε κανάλι ή σβήνουμε τον τηλεοπτικό μας δέκτη και όλα τελειώνουν.
Ομως δυστυχώς τα κανάλια είναι αυτά που παίζουν σημαντικό ρόλο στα πολιτικά μας πράγματα και τις εξελίξεις. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει ένα έλλειμμα πολιτικής και υπεύθυνης  και στιβαρής στάσης των βουλευτών.
Υπάρχουν εκείνοι που σηκώνουν το δάκτυλο και υπαγορεύουν και σου δίνουν την εντύπωση ότι κάποιο αόρατο κέντρο τους κατευθύνει. Ως ανθύπατοι κρίνουν και επικρίνουν, λοιδορούν και προσβάλλουν πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες, λες και αυτοί έλκουν  τη δύναμή τους από μια ανεξέλεγκτη δική τους εξουσία.....
Ξεχνούν ότι η συχνότητά τους είναι δημόσιο αγαθό έχει κανόνες όχι μόνο για την εκπομπή του σήματος αλλά και για το περιεχόμενο όσων μεταδίδουν που είναι η νόμοι του κράτους και η δεοντολογία.
Από την άλλη υπάρχει το περίσσευμα της βλακείας και της ανοησίας-παραλείπουμε τα της σκοπιμότητας. Να τους βλέπεις να αντιμετωπίζουν τις πιό κρίσιμες εξελίξεις του τόπου με όρους τηλεοπτικού θεάματος, να θέλουν…αίμα επί σκηνής, να επιδίδονται σε μια ακατάσχετη φλυαρία και  να κρίνουν εν θερμώ οτιδήποτε, να λένε ότι  τους κατέβει, χωρίς να σέβονται ούτε προσωπικές αξιοπρέπειες. Να θέλουν να υπαγορεύσουν αυτοί εδώ και τώρα ότι έχουν στο μυαλό τους ως ξερόλες. Ενα απέραντο καφενείο που δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των στιγμών, μακράν της σοβαρότητας και τη μετριοπάθειας.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αυτοί που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ν.Δ. τόσο στα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν καταλάβει ότι αδικούν όχι μόνο τη δημοσιογραφία αλλά ίσως και την εικόνα της Ν.Δ. παπαγαλίζοντας σαν να είναι εκπρόσωποι του κόμματος; Και μάλιστα αντί να μεταφέρουν έγκυρο ρεπορτάζ να σπεύδουν να δίδουν απαντήσεις οι ίδιοι στο όνομα κάποιων αόρατων πηγών τους; Αυτοί που κάνουν το αντίστοιχο ρεπορτάζ κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ  δείχνουν εσχάτως- ευτυχώς- να έχουν πάρει αποστάσεις-οι περισσότεροι- λόγω και των εξελίξεων από τέτοιου είδους  ρεπορτάζ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου