29.11.11

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010»

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι επιλογές προσώπων και οι οργανωτικοί σχεδιασμοί αναφορικά  με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης . Αποκορύφωμα η εντονότατη  κριτική συνοδευόμενη από προσωπικές αιχμές στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγραμματισμού που οργάνωσε η δημοτική κίνηση «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 2010» της οποίας ηγείται ο δήμαρχος Γ.Μπουτάρης....
Τα μέλη της εταιρείας «Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Α.Ε.» (Άκης  Παπαγιάννης, γενικός διευθυντής – Τζέκης Φλωρεντίν, μέλος) που έχει αναλάβει την διοργάνωση, άκουσαν κατά πρόσωπο από τους παριστάμενους ότι «το πρόγραμμα είναι λίγο και συμβατικό, με πολλά οργανωτικά προβλήματα», «δεν είναι δυνατό στόχος να είναι μόνο η νεανική επιχειρηματικότητα», ότι το πρόγραμμα «εξαντλείται σε μια έκθεση και ένα συνέδριο» και η προώθηση φορτώνεται αορίστως σε εθελοντές ενώ «όποιος στοιχειωδώς γνωρίζει, ο εθελοντισμός για να έχει αποτέλεσμα κοστίζει». Εν ολίγοις η «Αναπτυξιακή» «δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τα ζητήματα με λογικές προϊόντος  γιατί δεν είναι εταιρεία μάρκετινγκ».
«Τα μέλη της πολιτιστικής εταιρείας που ανέλαβαν την διοργάνωση δεν είναι από τους κατά τεκμήριο αρμόδιους για ένα τέτοιο θέμα τέτοιας  σημασίας εμβέλειας  για την πόλη. Απουσιάζουν έμπειρα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και του πνευματικού κόσμου της πόλης» σημείωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Χρήστος Ζαφείρης ο οποίος παρατήρησε «ότι δεν είναι δυνατό πρώτα να βγαίνει το πρόγραμμα και ύστερα να καλούνται οι φορείς να πουν την άποψή τους. Δηλαδή καλούνται για να αποδεχθούν το πρόγραμμα». Άλλοι επέμειναν ότι «δεν υπάρχει καμιά αξιολόγηση προτάσεων  και αυτές οι συνθήκες δυστυχώς αφενός δεν προοιωνίζονται την επιτυχή διοργάνωση και αφετέρου δεν θα έχουν την αποδοχή της πόλης». Κι ακόμη ότι περισσότερες προτάσεις κατέθεσαν οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ο συγραφέας Πάνος Θεοδωρίδης και  ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο ΑΠΘ Λόης Παπαδόπουλος από όσες παρουσιάζει η επιτροπή».
Τι απάντησαν τα μέλη της εταιρείας; Ότι είναι ανοιχτοί σε προτάσεις «οι οποίες μπορούν να κατατίθενται στο site της διοργάνωσης» και ότι ο λογότυπος « θα κοσμεί τις εκδηλώσεις αυτές». Η συγκεκριμένη αναφορά  προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου ο οποίος παρίστατο στην εκδήλωση: «Στο site; Ποιο site; Τι λέτε κύριε; Καταλαβαίνετε σε ποιους απευθύνεστε; Αυτοί οι άνθρωποι είναι το σώμα και η ψυχή του δήμου και πρέπει να τους ακούσουμε».
Ο Νίκος Φωτίου  συντονιστής της δημοτικής κίνησης και οργανωτής της εκδήλωσης δήλωσε ότι αυτό που προέκυψε ως συμπέρασμα « είναι η ολοφάνερη ανάγκη διεύρυνσης της οργανωτικής επιτροπής, με ανθρώπους της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, η σύσταση ενός σώματος , μιας επιτροπής αξιολόγησης των προτεινόμενων εκδηλώσεων, αλλά και η συνέχιση μιας ευρείας δημόσιας συζήτησης για τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του εορτασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου