22.11.11

ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΙ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ NA BAΛEI Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Φρένο στη…φάμπρικα με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα επιχειρεί να βάλει  η δημοτική αρχή του Γιάννη Μπουτάρη. Επί Β.Παπαγεωργόπουλου η καθαριότητα λειτουργούσε με 600 μονίμους από τους οποίους οι 550 στα…γραφεία και με περίπου άλλους 1000 8μηνίτες συμβασιούχους των οποίων ανανεώνονταν οι συμβάσεις, αλλά ένα μεγάλο μέρος από αυτούς…υποαπασχολούνταν .
Μετά το νοικοκύρεμα που επιχειρεί ο Γ.Μπουτάρης,  όπως ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο, η καθαριότητα θα λειτουργήσει μόνο με 585 συμβασιούχους που θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ. Να σημειωθεί ότι από τους πρώτους μήνες του χρόνου είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ 916 εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις εργασίας, οι οποίες λήγουν αυτές τις μέρες. Οι διαδικασίες για την πρόσληψή τους είχαν γίνει από την διοίκηση Παπαγεωργόπουλου και τώρα  οι συμβασιούχοι ετοιμάζονται να προσφύγουν στα δικαστήρια ζητώντας παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του …2013.
Όπως όμως ξεκαθάρισαν στο δημοτικό συμβούλιο οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας  Θανάσης Παπάς και οικονομικών Χασδάϊ Καπόν  δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί στην καθαριότητα και πάλι η νόθα κατάσταση του παρελθόντος, όταν γινόταν οι προσλήψεις και συμβασιούχοι, με δικαστικές αποφάσεις επετύγχαναν παράταση των συμβάσεών τους,  προσθέτοντας στην υπηρεσία με προσωπικό που δεν χρειάζονταν και επιβαρύνοντας τα οικονομικά του δήμου και ότι οι προσλήψεις θα γίνουν, πέραν των κοινωνικών κριτηρίων, με βάση πραγματικά προσόντα που απαιτούνται για εργασία στην καθαριότητα. Να σημειωθεί ότι ενώ ο δήμος στο παρελθόν προχωρούσε στην πρόσληψη περίπου 1000 συμβασιούχων  για την καθαριότητα τελικά ένας πολύ μικρός αριθμός κατέληγε στην αποκομιδή των σκουπιδιών, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι επικαλούνταν προβλήματα…υγείας και αλλά κωλύματα  με αποτέλεσμα να υποαπασχολούνται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου