9.11.11

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΕΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ


Ο Κώστας Χατζαρίδης δεν είναι μόνο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι και γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. Αυτή την περίοδο η χώρα περνάει την πιο δύσκολη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και βρίσκεται ένα βήμα πριν από μια οδυνηρή χρεωκοπία. Η προβληματική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και η μεγάλη φοροδιαφυγή  είναι δύο από τα κομβικά ζητήματα που καλούνται να διαχειριστούν τόσο μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όσο και μια ενδεχόμενη  της Ν.Δ. Αυτές τις μέρες συλλαμβάνονται για μη απόδοση ΦΠΑ επιχειρηματίες που για 5-6 μήνες κατακρατούν ποσά 100-200.000 ευρώ. Σχεδόν άγνωστοι έμποροι στη Θεσσαλονίκη κάνουν τζίρους μέσα σ΄αυτό το διάστημα-από τον Απρίλιο-1και2 εκατομμύρια ευρώ....
Ας μη κλαίγονται λοιπόν τόσο. Γιατί αυτοί χάνουν από υπερκέρδη που είχαν συνηθίσει. Και δεν είναι παραγωγικές μονάδες αλλά κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις με 5-6 άτομα προσωπικό-δεν αφορά τηn Fena.. Ετσι δεν αντιλαμβάνεται κανείς τον λαϊκισμό του κ Χατζαρίδη που φωνάζει γιατί… χτυπούν τον εμπορικό κόσμο  και δήθεν συλλαμβάνουν μόνο στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα.  
«Για μας που  είμαστε λίγο καχύποπτοι θα έλεγα πως συλλαμβάνονται αυτοί που είναι μακριά από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Αθήνα και μία στην Πάτρα. Σημαίνει απλούστατα ότι κάποιοι έχουν προσβάσεις στα κανάλια απόδοσης δικαιοσύνης και κάποιοι άλλοι που είναι μακριά την πληρώνουν, διότι δεν είναι κοντά στα κολλητάρια τους. Πιστεύω πως δεν υπάρχει αξιοκρατία πουθενά. Ούτε στην απόδοση δικαιοσύνης, ούτε στην εφορία, ούτε πουθενά. Θα μου πείτε πως αυτή είναι μία τελείως αυθαίρετη προσέγγιση. Ναι είναι αυθαίρετη, αλλά την ίδια εντύπωση που έχω εγώ έχει και ο μέσος Έλληνας και δεν το λέω επειδή θέλω να φανώ κακός, αλλά αυτή η εντύπωση μου δίνετε» αυτά είναι όσα δήλωσε ο κ Χχατζαρίδης που προδήλως ενοχλείται που έστω στοιχειωδώς ο κρατικός μηχανισμός επιχειρεί να κάνει την δουλειά του .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου