17.11.11

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-H ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣκ.λ.π


Ο δήμος Πανοράματος-Πυλαίας-Χορτιάτη και κυρίως η περιοχή Πανοράματος και ένα μέρος της Πυλαίας και του Χορτιάτη είναι κάτι σαν τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Μια μεζονέτα των 300 μέτρων θα πρέπει στις περιοχές αυτές να πληρώσει συνολικό τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ για τα δύο χρόνια περίπου 4-5.000 ευρώ Και ερωτηματικά(ευκολοαπάντητα για όσους έχουν κοινό νου) προκαλεί το γεγονός ότι ο «γαλάζιος» δήμαρχος Πανοράματος-Πυλαίας- Χορτιάτη ήταν ο πρώτος  δήμος στην περιοχή που προχώρησε στις διαδικασίες κατάθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτησης ακύρωσης κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών για την επιβολή και είσπραξη έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών  μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ...
.  
 «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την κατάργηση του έκτακτου τέλους  με κάθε διαθέσιμο και προβλεπόμενο νομικό και θεσμικό τρόπο. Θα προστατεύσουμε την ιδιοκτησία τους από κάθε μέτρο που έχει χαρακτήρα φορολογικής επιδρομής» αναφέρει  ο δήμαρχος Πανοράματος κ. Καϊτετζίδης.
Να είμαστε ειλικρινείς όμως. Άλλο πράγματα οι οικογένειες των λαϊκών περιοχών που πρέπει να πληρώσουν 400-500 ευρώ συνολικά για δύο χρόνια και στη σημερινή οικονομική κατάσταση τους λείπουν κι αυτά κι άλλο αυτοί που έχουν σπίτια εκατοντάδων μέτρων στο Πανόραμα που πρέπει να πληρώσουν 5-6-7.000 ευρώ και βάλε.. Με τον τρόπο που κάνει την προσφυγή ο δήμαρχος εξυπηρετεί τους τελευταίους και το κάνει υποκριτικά. Το καλύτερο που είχε να κάνει είναι να βγάλει συνεργεία μηχανικών και να ελέγξει τα σπίτια στις περιοχές αυτές όπου οι ιδιοκτήτες τους σε πολλές περιπτώσεις έχουν σπίτια των 300-400 μέτρων και τα εμφανίζουν στα χαρτιά του δήμου και στη ΔΕΗ ως σπίτια των 100-150 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου