10.11.11

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΘΒΕ

Κάποιοι στο ΚΘΒΕ δεν ήθελαν να παραδεχτούν ότι περάσαμε σε εποχή ισχνών αγελάδων και συνεχίζαν με ξεχειλωμένες αντιλήψεις, θεωρώντας ότι θα έχουν εξασφαλισμένο τον κορβανά του υπουργείου Πολιτισμού. Ο διευθυντής του Σωτήρης Χατζάκης υποχρεώθηκε σήμερα να ανακοινώσει περικοπές στο πρόγραμμα με τον υπαινικτικό τίτλο «Το μετέωρο βήμα του ΚΘΒΕ»  
Όπως ανακοίνωσε το ΚΘΒΕ για λόγους οικονομικής δυσπραγίας θα περικόψει  τρία  έργα από το ρεπερτόριό του της θεατρικής περιόδου 2011 – 2012.
Ετσι δεν θα πραγματωθούν τα έργα...
: «Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη, σε θεατρική διασκευή Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, «Μόμπι Ντικ», του Χέρμαν Μέρβιλ (σε διασκευή  Paul Stebbings και Phil Smith), σε μετάφραση: Λεωνίδα Καρατζά και σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου και «Άννα Καρένινα», του Λέοντος Τολστόι, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη.

Όπως αναφέρεται «είναι μια απόφαση που ελήφθη ύστερα από εκτίμηση της δυσπραγίας και κάτω από τις εξής συνθήκες: Η τακτική επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού δεν έχει δοθεί για τα  2/3 του μηνός Σεπτεμβρίου και για τους μήνες Οκτώβριο καθώς και το Νοέμβριο που διανύουμε. ΟΙ εργαζόμενοι του θεάτρου δεν έχουν πληρωθεί για το μήνα Οκτώβριο και τα δεδουλευμένα του τρέχοντος μηνός, γεγονός που όχι μόνο αναστατώνει τις ζωές τους, αλλά και παρεμποδίζει την εργασιακή τους δυνατότητα και την ομαλή λειτουργική τους σχέση με την εργασία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου