8.11.11

«ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ν.Δ.» - Η Ν.Δ. ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑΣ ΤΗΣ-ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ…ΑΔΙΕΞΟΔΑ


Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε πει για την πλειοψηφία της δηλ. τα «Σαμαρικά» στελέχη της Ν.Δ. :«Εσείς είστε πρώτα απ΄ όλα Πολιτική Ανοιξη και μετα Ν.Δ.». Κι αυτό είναι σήμερα το πρόβλημα της Ν.Δ γιατί  έτσι στήθηκε εδώ και δύο χρόνια μια δεξιοαριστερίστικη μετωπική πολιτική που καταλήγει ουσιαστικά σε μια αντιευρωπαϊκή και αντιδυτική στάση. 
Στη Ν.Δ. επικράτησαν οι της Πολιτικής Ανοιξης-μη ξεχνάμε που μας οδήγησαν με επικεφαλής τον Σαμαρά στο θέμα της ΠΓΔΜ και του ονόματος στις αρχές της δεκαετίας του ΄90-μαζί με τους λεγόμενους…Γεωργαλάδες. Λαζαρίδης, Φαήλος κλπ που από την ριζοσπαστική Αριστερά μεταλλάχθηκαν σε ακραίους Δεξιούς,  οι οποίοι βλέπουν ως την αυθεντικότερη έκφραση της Δεξιάς το"Φωτιά και Τσεκούρι" του Ευάγγελου Αβέρωφ.
Ολοι αυτοί έκαναν παντιέρα την αντιμνημονιακή πολιτική, εμφανίζοντας την Ν.Δ. του Σαμαρά σαν να προέκυψε από παρθενογέννεση, σαν να μην είχε τις ευθύνες της η Ν.Δ. για την χρεωκοπία της Ελλάδας και σαν να μη κλήθηκε να διαχειριστεί ο Γ.Παπανδρέου-με τις ευθύνες του- όταν ανέλαβε μια οικονομική κατάσταση «κυλιόμενης άμμου».  
Και βέβαια στην στρατηγική και τις επιδιώξεις όλων αυτών που μέχρι προχτές ήταν κάθετα αντίθετοι στην δανειακή σύμβαση-συμφωνία και έλεγαν ότι γινόμαστε προτεκτοράτο και πως εκχωρείται από τον Παπανδρέου τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας, μια κυβέρνηση συμβιβασμού και συνεργασίας, ώστε εξ ανάγκης  να μη τα τινάξουμε όλα στον αέρα, είναι  απευκταία. Αυτό είναι και ο λόγος που φτάσαμε στο είπα-ξείπα της Ν.Δ. των τελευταίων ωρών. 
Οι πληροφορίες λένε πως έχει επέρθει  διχασμός  στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., αλλά και ρήγμα στο στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Ετσι υπάρχει ταραχή για το αν η Ν.Δ. πρέπει να συμμετάσχει ή όχι με πολιτικά πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα. Η ηγεσία Σαμαρά σήμερα καλείται εκ των πραγμάτων  να πληρώσει το κόστος μιας έξαλλης αντιμνιμονιακής πολιτικής την οποία όμως δεν μπορεί να συνεχίζει κάτω από το βάρος των πιέσεων των παραγόντων της Ε.Ε. Ετσι-όπως φαίνεται και από το NON PAPER- φοβάται ότι γκρεμίζεται η αντιμνημονιακή στρατηγική δύο χρόνων και θα υπάρξει πρόβλημα με την βάση της,  ενα μεγάλο μέρος της οποίας δυσπιστεί και  έχει ενοχληθεί και βομβαρδίζει τα ΜΜΕ, blogs  κλπ της Ν.Δ. Υπάρχουν ακόμη πληροφορίες ότι βουλευτές της Ν.Δ. που συγκροτούν το… αντιμνημονιακό μπλοκ συγκεντρώνουν υπογραφές για να πιέσουν την κατάσταση.  Ούτε κυβέρνηση δεν έγινε η Ν.Δ και άρχισαν τα όργανα. Σκεφτείτε και να γίνει….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου