10.11.11

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ-ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ;


Ισως άργησε αλλά έγινε. Και δημοσιογράφοι στη φυλακή για το σκάνδαλο με τα ομόλογα επί κυβέρνησης Κ.Καραμανλή. Ο λόγος για τον δημοσιογράφο και πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ το 2006-διορισμένο-Δημήτρη Καπράνο που πρωτοστάτησε στην αγορά δομημένου ομολόγου υψους  136 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2006. Τι προέκυψε από την έρευνα που έγινε στο πλαίσιο της ανάκρισης; Ότι το ίδιο εκείνο διάστημα είχε ενθυλακώσει σε λογαριασμό του στην Ελβετία το ποσό του 1.800.000 ευρώ. Τέτοια λεφτά ένας δημοσιογράφος της σειράς μας πρέπει να δουλεύει τρεις ζωές για αν τα βγάλει.
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ κλήθηκε και απολογήθηκε χθες ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Γ. Λέκκα και μετά το πέρας της απολογίας του και αφού είχε αποφασιστεί η προφυλάκισή του αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου και κρατείται φρουρούμενος.
Τα κακουργήματα που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Καπράνος είναι της απιστίας, της απάτης, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το 1,8 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε σε τραπεζικό του λογαριασμό συμπίπτει χρονικά με τις ημερομηνίες αγοράς του επίμαχου ομολόγου. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου