4.11.11

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μαθήματα υπεύθυνης πολιτικής συμπεριφοράς από σοσιαλιστές και συντηρητικούς στα ευρωπαϊκά δεδομένα-όχι της Ελλάδας-αλλά της Πορτογαλίας. Μπορεί στη τελευταία να βρίσκονται στην ίδια θέση με την Ελλάδα αλλά η συμπεριφορά τους είναι εντελώς διαφορετική. Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση- όπως στήριζε μέχρι πρόσφατα την κοινή προσπάθεια η συντηρητική παράταξη που ήταν στην αντιπολίτευση- τώρα επιχειρεί να το ανταποδώσει και  να την στηρίξει από τη θέση της αντιπολίτευσης....
 Ετσι θα απέχει από την ψηφορία για τον προϋπολογισμό ώστε να περάσει από την Βουλή. Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Αντόνιο Σεγκούρο δήλωσε ότι το κόμμα του θα επιλέξει την αποχή στην επί της αρχής και την τελική έγκριση του προϋπολογισμού «για να καταδείξει τη συνέχεια της Πορτογαλίας στην ευρωζώνη».  Ο Σεγκούρο διευκρίνισε βέβαια ότι θα επιδιώξει την υιοθέτηση μιας ηπιότερης εκδοχής των μέτρων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Μεταξύ των μέτρων προβλέπεται η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού ενώ οι Σοσιαλιστές θα επιδιώξουν την κατάργηση μόνο του ενός από τους δύο μισθούς. «Διαφωνώ με τον προϋπολογισμό αλλά πρόκειται για τον προϋπολογισμό της χώρας μου και δεν θα της γυρίσω την πλάτη» δήλωσε ο Σεγκούρο.
  Η αποχή των Σοσιαλιστών από τις ψηφοφορίες της 14ης και 30ης Νοεμβρίου αποτελεί ανταπόδοση και της αντίστοιχης στάσης που τήρησε ως αξιωματική αντιπολίτευση το κόμμα του Κοέλο. Το κεντροδεξιό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα απείχε από όλες τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου την περίοδο διακυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες δίνοντας την ευκαιρία στην (τότε) κυβέρνηση μειοψηφίας να περάσει χωρίς διαμαρτυρίες αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας στα δύο χρόνια παραμονής στην εξουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου