7.11.11

ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2013 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Γ.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δεν έκρυψε λόγια και πριν λίγη ώρα μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο μίλησε για λειτουργία δικηγορικού-δικαστικού κυκλώματος στην Αθήνα, όπου καταφεύγουν πρώην συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης και εξασφαλίζουν με ασφαλιστικά μέτρα την επιστροφή στην εργασία τους για εκατοντάδες εργαζόμενους και μάλιστα μέχρι το τέλος του 2013.
«Είναι τουλάχιστον ύποπτο, όταν υπάρχει μόνο ένας δικηγόρος σε όλη την Ελλάδα και δυο πρόεδροι δικαστηρίων που εκδίδουν τέτοιες αποφάσεις. Κάτι δεν μου πάει καλά» είπε,  προσθέτοντας με έμφαση ότι «εκεί στην Αθήνα δεν είναι άλλο βασίλειο».....
Για να γίνει αυτό οι παραπάνω εργαζόμενοι είχαν εξασφαλίσει «παρέκταση» δηλ το δικαίωμα να προσφύγουν στα δικαστήρια της Αθήνας και όχι της Θεσσαλονίκης-όπου οι αποφάσεις είναι συνήθως απορριπτικές-με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης του Β.Παπαγεωργόπουλο, ενώ για έναν μικρό αριθμό δόθηκε αυτό το δικαίωμα  και από την οικονομική επιτροπή, τους πρώτους μήνες της διοίκησης Μπουτάρη για λόγους ισότητας, όπως ειπώθηκε.
Ο δήμαρχος  είπε ότι αυτή η κατάσταση δεν  μπορεί να συνεχίζεται αφού τον Μάρτιο ήρθαν στο δήμο περίπου 900 άτομα με 8μηνες συμβάσεις από τις νέες θέσεις που είχαν προκηρυχτεί και  παράλληλα επέστρεψαν με …παρέκταση μέσω Αθηνών άλλοι 460 και ακολουθούν και άλλοι.
Μόνο οι παραπάνω 460 συμβασιούχοι επιβαρύνουν τον δήμο με επιπλέον 7 εκατομ ευρώ το χρόνο και όπως είπε ο Γ.Μπουταρης απευθύνθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη. «Του είπα “ή θα μας τα δώσεις, ή κάνε κάτι για να δεις τι γίνεται με αυτή την ιστορία δικαστικού και δικηγορικού κυκλώματος”» είπε. Ακόμη ο δήμαρχος μίλησε για αδράνεια που υπήρξε και από τους δικηγόρους που χειρίσθηκαν τα θέματα αυτά από τον δήμο, χωρίς να διστάσει να διατυπώσει και υπαινιγμούς.
Τώρα θέλετε να μάθετε ποια ήταν η θέση  διατύπωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Κ.Γκιουλέκας: τάχθηκε υπέρ της «παρέκτασης» υποστηρίζοντας ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων να επιλέγουν που θα δικαστούν, ζητώντας από τον δήμο να τους δώσει αυτή τη δυνατότητα, ενώ τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψης όλων των συμβασιούχων που λήγει η θητεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου