25.10.11

ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ

ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕ ΟΣΑ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η Ν.Δ.  Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ

Η πλειοψηφία  του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης είπε «ναι» στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, όμως την ίδια ώρα η παράταξη Γκιουλέκα φάνηκε αναντίστοιχη ακόμη και μ΄αυτά που ψήφισε στη Βουλή η Ν.Δ. που αποτελεί και δικό της νόμο.  
Με υποκριτικό τρόπο έλεγαν χτες-μετά τα μεσάνυχτα συζητηθηκε και ψηφίσθηκε το θέμα- ότι είναι δήθεν υπέρ του αποτεφρωτηρίου αλλά …δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή. Ο Κ.Γκιουλέκας αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι είναι συνέχεια του  συστήματος Παπαγεωργόπουλου  και εγκλωβισμένος σε έναν οπισθοδρομικό συντηρητισμό.
Η διοίκηση του δήμου αναμένει πλέον από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το κατά πόσο μπορεί να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το αποτεφρωτήριο θα δημιουργηθεί σε έναν ιδιόκτητο χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης, έκτασης 500 στρεμμάτων, ωστόσο χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται η τοποθεσία. Ας ελπίσουμε ότι ο φίλος του Κ.Γκιουλέκας ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ Καϊτετζίδης, δεν θα σταθεί εμπόδιο και αφού ολοκληρωθεί η μελέτη θα υποβληθεί αίτηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών προκειμένου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χωροθέτηση και αδειοδότηση της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου.
Αυτό που ξεκαθάρισε η δημοτική αρχή είναι ότι  αναζητεί τρόπο ώστε  να χρηματοδοτηθεί το έργο και τα κονδύλια θα προέρχονται είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε από ιδιωτικά κεφάλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου