24.10.11

ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΡ ΤΗΣ TV-100

Μια μεγάλη φάμπρικα εξυπηρέτησης και τακτοποίησης  ημετέρων είχε στηθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης για πάνω από δύο δεκαετίες με τον τομέα καθαριότητας,  ενώ στις τρεις τετραετίες Παπαγεωργόπουλου πήρε ακόμη μεγαλύτερη έκταση, αφού εδώ δημιουργήθηκε και η «δύναμη κρούσης» τόσο του προσωπικού μηχανισμού του πρώην δημάρχου όσο και της Ν.Δ.
Μια πλειάδα εργαζομένων προσλαμβάνονταν για να καλύψουν δήθεν ανάγκες της καθαριότητας και να βολευτούν όμως στη συνέχεια σε άλλες υπηρεσίες,  ακόμη και στο δημοτικό τηλεοπτικό κανάλι ως …τηλεπαρουσιαστές!
Κραυγαλέα ήταν όσα αποκαλύφτηκαν από τις αρχές του χρόνου από τη νέα διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη στο πλαίσιο των μέτρων  για την περικοπή των εξόδων στην Δημοτική Εταιρεία  Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας(ΔΕΠΘΕ),  δηλ. την δημοτική τηλεόραση TV-100 και το δημοτικό ραδιόφωνο FM-100.  Σε ένα σύνολο 220 εργαζομένων διαπιστώθηκε  ότι πάνω από 20 είχαν προσληφτεί κυρίως στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά είχαν προωθηθεί στη συνέχεια στη   ΔΕΠΘΕ!!!
Το πλέον εντυπωσιακό ήταν ότι ανάμεσα σ΄αυτούς περιλαμβανόταν και οι δύο κεντρικοί παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων της TV-100, «Βρήκαμε 21 άτομα στην TV100 και επέστρεψαν" είχε δηλώσει ο Γ.Μπουτάρης τον περασμένο Μάρτιο.  Ομως για τους  προαναφερόμενους παρουσιαστές υπήρξε παρέμβαση-προστασία του Κ.Γκιουλέκα. Ο τελευταίος αντί του τομέα καθαριότητας ζήτησε και αποσπάστηκαν  στο γραφείο της δημοτικής του ομάδας στο δήμο.
 
Στον «γαλάζιο» μηχανισμό που είχε στηθεί στον τομέα καθαριότητας , βασικό μοχλό αποτελούσαν οι επόπτες, δηλ οι προνομιακές εκείνες θέσεις που εξασφάλιζαν στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα, χωρίς κανένα έλεγχο στο ωράριο και να απολαμβάνουν καλύτερες αμοιβές. Αποκαλυπτικά είναι όσα δήλωσε τον περασμένο Μάρτιο ο Γ.Μπουτάρης όταν ο μηχανισμός καθαριότητας έκανε λευκή απεργία και έπνιγε την πόλη στα σκουπίδια. «Από τους περίπου 700 μόνιμους εργαζομένους στην υπηρεσία καθαριότητας, μόλις 67 (!) είναι διαθέσιμοι για την αποκομιδή απορριμμάτων» είχε πει ο δήμαρχος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την εκλογή του Γ.Μπουτάρη τον απόλυτο έλεγχο του σωματείου των εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης, με κορμό εκείνων των εργαζομένων στην καθαριότητα,  είχαν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές. Από τις αρχές του χρόνου με την στήριξη και των «γαλάζιων» συνδικαλιστών πρόεδρος του σωματείου έχει αναδειχτεί  ο Ηλίας Μανουσαρίδης(ΠΑΜΕ-ΚΚΕ),  που προέρχεται επίσης από τον τομέα της καθαριότητας. Ετσι ενώ σε όλη τη διάρκεια της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου το συνδικάτο των εργαζομένων κρατούσε  χαμηλούς τόνους,  από τότε που ανέλαβε ο Γ.Μπουτάρης έχει σηκώσει το λάβαρο της έντονης αντιπαράθεσης.
Η νέα δημοτική αρχή βρέθηκε εξ αρχής αντιμέτωπη με τον πόλεμο των σκουπιδιών,  ενώ σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ο ίδιος ο δήμαρχος γίνεται στόχος λεκτικών προκλήσεων από τον πρόεδρο των εργαζομένων. Στο τελευταίο μάλιστα δημοτικό συμβούλιο ο Γ.Μπουτάρης αναγκάσθηκε από το βήμα να χαρακτηρίσει την όλη συμπεριφορά φασιστική, δεδομένου ότι ο συνδικαλιστής  τον διέκοπτε συνεχώς με προκλητικό τρόπο, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου δεν δίστασε να αρπάξει στα χέρια άλλον συνδικαλιστή που προσπάθησε να του κάνει παρατήρηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου