31.10.11

ΕΝ…ΘΕΡΜΩ


Περισσεύει αν μη τι άλλο η υποκρισία. Το σύνολο της αντιπολίτευσης έχοντας τη «σιγουριά» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι θα περάσει από τη Βουλή  τη συμφωνία για το «κούρεμα» και τα άλλα, ανέξοδα τάχθηκαν κατά της συμφωνίας. Μάλιστα άλλοι μπροστά ως πρωταγωνιστές,  και άλλοι κλείνοντας το μάτι,  πυροδότησαν το  μπάχαλο στις παρελάσεις και αλλού με μόνο στόχο να δείξουν κυβερνητική παραλυσία. Αλλοι μέχρι προχτές ήταν αυτοί που ζητούσαν δημοψηφίσματα.
Από την άλλη έχουμε ως  δεδομένο απο τις δημοσκοπήσεις-αν μπορεί να υπάρχει κατι τέτοιο- τις οποίες μάλιστα έσπευσαν να στήσουν στο άψεσβήσε, ότι το 60% του κόσμου είναι κατά της συμφωνίας.
Το θέμα είναι ότι τα αστικά κόμματα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να συμπεριφέρονται ως προέκταση του Τσίπρα...
  Αν προσθέσει κανείς και το τι μηχανεύονται τα τζάκια των Ελλήνων τραπεζιτών που δεν θέλουν να πληρώσουν για το κούρεμα και τι πολιτικό κλίμα επιχειρούν να δημιουργήσουν με τα μέσα που ελέγχουν, τότε το τοπίο γίνεται εκρηκτικό και αδιέξοδο.
Από την άλλη είναι εμφανές ότι στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει κόπωση. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις επιλέξει αυτή την οδυνηρή και επώδυνη πολιτικά πορεία και σ΄αυτό τον ελληνικό παραλογισμό να τους έχεις όλους απέναντι. Να σου λέει ο Πρετεντέρης και Σία γιατί δεν πήρες  μέτρα από τους πρώτους μήνες για τον περιορισμό των δημόσιων εξόδων,  που όμως 90% είναι μισθοί. Και κρύβουν ότι τα μέτρα αυτά ήταν απολύσεις 100.000-200.000 δημοσίων υπαλλήλων κλπ. Τότε είναι που θα ξεσήκωναν τον κόσμο. Ποιός μπορούσε πριν ενάμιση χρόνο να πάει π.χ. σε γενναίες  ιδιωτικοποιήσεις με ότι αυτές σήμαιναν;
Ναι την ευθύνη την είχε η κυβέρνηση και όχι όλοι αυτοί που ανέξοδα «κυβερνούν» ή το επιχειρούν από τα MME. Ομως όχι για αυτά που της καταλογίζουν οι Πρετεντέρηδες.
Σήμερα είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση «ρίχνει το γάντι» Με μια ενέργεια(δημοψήφισμα) υψηλού πολιτικού ρίσκου. Με πολλά ερωτηματικά για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, επιχειρώντας όπως δείχνει,  να αποκτήσει την πολιτική ηγεμονία και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αλλοι γι΄αυτό αυτό θα πουν ότι ρισκάρει πολιτικά και τα παίζει όλα κορώνα-γράμματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου