25.10.11

ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΣ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΠΙ ΜΟΥΖΑΚΗ
Άλλο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και άλλο χολιγουντιανή αισθητική, ξεκαθάρισε σήμερα  ο διευθυντής του Δημήτρης Εϊπίδης, που όμως ζήτησε ουσιαστικά την  παρέμβαση  εισαγγελέα για το χρέος των 6,5 εκατ. ευρώ που παρέλαβε από την διοίκηση Μουζάκη.
«Η νέα περίοδος που αρχίζει για το Φεστιβάλ θέλει να το ταυτίσει με την πόλη και τους ανθρώπους της. Θέλουμε να έχει προσανατολισμό στο ανεξάρτητο σινεμά, το Χόλιγουντ δεν μας ενδιαφέρει, γιατί οι χολιγουντιανές ταινίες παίζονται στις αίθουσες, εμείς θέλουμε να γνωρίσει το κοινό, ένα άλλο, διαφορετικό σινεμά», είπε ο κ. Εϊπίδης, στη συνέντευξη τύπου για το 52ο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώνεται από τις 4 ως τις 13 Νοεμβρίου.
Ο κ. Εϊπίδης δέχτηκε όπως ήταν αναμενόμενο πολλές ερωτήσεις για το χρέος των 6,5 εκατ. ευρώ που παράλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, ποσό που μπορεί σήμερα έχει πέσει στο 1,5 εκατ. ευρώ, όμως κάποιοι πρέπει να εξηγήσουν που πήγαιναν ποσά εκατομμυρίων  
Μόνο για την επετειακή διοργάνωση του 50ου Φεστιβάλ η διοίκηση -της Δέσποινας Μουζάκη- είχε πάρει 11 εκατ. ευρώ, πέρα από το φέσι που άφησε πίσω με τα 6,5 εκατομ ευρώ.
«Εγώ δεν θα πάω στον εισαγγελέα, αλλά θα ήθελα να έρθει να του δώσω τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου. Είναι δυνατόν να παίρνεις 11 εκατ. ευρώ και να αφήνεις χρέος 6,5 εκατ. ευρώ; Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;», αναρωτήθηκε οργισμένος, ενώ απέφυγε να απαντήσει στο αν σκέφτηκε στη διάρκεια της χρονιάς να ματαιώσει τη φετινή διοργάνωση, που θα κοστίσει -με αιματηρές οικονομίες- περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου