27.10.11

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΡΩΗΝ "ΓΑΛΑΖΙΟΣ" ΝΟΜΑΡΧΗΣ

Άλλος ένας  «γαλάζιος» πρώην νομάρχης(Κιλκίς)  και σήμερα δήμαρχος Κιλκίς, ο Ευάγγελος Μπαλάσκας, θα καθήσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου για κακουργηματικής φύσης κατηγορία, ενώ μετά την καθαρογραφή της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου και την αποστολή της  στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιο Σώκο αναμένεται να τεθεί  σε αργία. Το δικαστικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ύστερα από πολύμηνη ανάκριση   αποφάσισε την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος  καθώς και του προέδρου του ΚΤΕΛ Χαράλαμπου Μωυσίδη...
Mετά από ελέγχους των επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας βρέθηκε ότι οι δικαιούχοι εκπτωτικών δελτίων μετακίνησης ως ΑΜΕΑ στο νομό Κιλκίς  αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο το 2007 και το 2008 με αποτέλεσμα το δημόσιο που επιχορηγεί τα δελτία να ζημιωθεί με το ποσό του 1.080.000 ευρώ. Συγκεκριμένα βρέθηκε ότι ο 2007 χορηγήθηκαν 2.610 κάρτες περισσότερες από τον προηγούμενο και το 2008 προστέθηκαν άλλες 5.383! Μετά την αποκάλυψη αυτή το δημόσιο έχει ζητήσει ήδη από το ΚΤΕΛ του Κιλκίς αλλά και άλλα 10  ΚΤΕΛτην επιστροφή του ποσού που ζημιώθηκε παράνομα.
Να σημειωθεί πως ήδη εδώ και μήνες ο ανακριτής είχε επιβάλλει περιοριστικούς όρους στον Ευάγ.Μπαλάσκα με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ ,  ενώ στον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κιλκίς είχε επιβάλλει χρηματική εγγύηση 80.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
Ο Ευάγ.Μπαλάσκας είναι από τα πρώτης γραμμής στελέχη της Ν.Δ. στον νομό Κιλκίς και μετά την αποχώρηση του Κώστα Κιλτίδη και τα προβλήματα που υπάρχουν με τον Σάββα Τσιτουρίδη πολλοί τον έφεραν ως υποψήφιο βουλευτής της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου