31.10.11

TΑ...ΠΗΡΕ Ο Γ.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ 2012

Αγύριστο κεφάλι ο Γιάννης Μπουτάρης. Είπε Ανδρεάδης και «έκλεισε τα μάτια»  στις ενστάσεις και στα ένα σωρό προβλήματα που υπάρχουν με την επιλογή του συγκεκριμένου επιχειρηματία,  ως ουσιαστικά του επικεφαλής του οργανισμού «Θεσσαλονίκη 2012»,  δηλ τις εκδηλώσεις για τον γιορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα πάντως οι δυό  τους παρουσίασαν ένα mini πρόγραμμα ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλυφτεί από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης,. Οσο για το…maxi παρέπεμψε στην κυβέρνηση και στα   15 εκατομμύρια που όπως είπε του υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός...
Φαίνεται όμως πως ο δήμαρχος χάνει την υπομονή του με τον υπουργό Πολιτισμού κ Γερουλάνο από τον οποίο περιμένει τα λεφτά.
«Είπα στον κ.Παπανδρέου πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον 15 εκατομμύρια για ένα καλό πλαίσιο δράσεων. Η υπόσχεσή του ήταν ‘ναι θα το φροντίσω’. Παραπέμφθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και ακόμα είμαστε στο ‘αναμείνατε στο ακουστικό σας’. Τώρα, πότε θα κοπεί η γραμμή ή πότε θα τα πάρουμε στο κρανίο, δεν ξέρω να σας απαντήσω» ήταν τα λόγια του δημάρχου.
Το  σλόγκαν των εκδηλώσεων είναι  «Γιορτάζουμε, Συμμετέχουμε, Κοιτάμε Μπροστά» και σκοπός όπως είπαν  η προβολή του σύγχρονου προσώπου της πόλης και η ενίσχυση της πολύ χαμηλής αναγνωρισιμότητάς της.
«Σκοπός δεν είναι να κάνουμε εσωστρεφείς εορτασμούς που αφορούν μόνο εμάς. Το ότι απελευθερώθηκε η πόλη δεν ενδιαφέρει κανέναν. Η πόλη είναι παντελώς άγνωστη στο εξωτερικό» σύμφωνα με τα λόγια του Γ.Μπουτάρη
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η τότε πλειοψηφία του Β.Παπαγεωργόπουλου είχε φροντίσει να θάψει το βιβλίο «Θεσσαλονίκη – Η πόλη των φαντασμάτων» του Μαρκ Μαζάουερ,  λέγοντας το αμίμητο ότι…συκοφαντούσε την πόλη.
Ο Γ.Μπουτάρης από την πλευρά του αποδίδει τιμές αφού θα διοργανωθεί ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής, με τη συμμετοχή σύγχρονων ιστορικών από όλο τον κόσμο και μεταξύ αυτών του διάσημου Βρετανού ιστορικού, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Μαρκ Μαζάουερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου