24.10.11

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ



Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σήμερα(Δευτέρα) στο δημοτικό συμβούλιο έριξε το γάντι στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ για την βίαιη εισβολή την περασμένη εβδομάδα με επικεφαλής τον συνδικαλιστή Ηλία Μανουσαρίδη και τη βάναυση επίθεση,  όπως την κατήγγειλε ο  Γ.Μπουτάρης,  προσπαθώντας να τον βγάλουν βίαια από το γραφείο του.
Ηδη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει με τους συνεργάτες του  το ενδεχόμενο να υποβάλλει μήνυση κατά του συγκεκριμένου εργαζόμενου, συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και προέδρου ενός από τα σωματεία των εργαζομένων στον δήμο, που στηρίζεται στη θέση αυτή από τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές οι οποίοι έχουν και την πλειοψηφία.
Ο Γ.Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε πως αυτοί που συμμετείχαν στην επίθεση  στην ουσία είπαν
 ότι δεν μας αρέσουν αυτά που λες και  πως από τώρα και στο εξής εσύ στο δημοτικό συμβούλιο θα πεις αυτά που θα σου πούμε εμείς.
Τα γεγονότα, αποδεικνύουν, είπε ο δήμαρχος,  ότι η συνδικαλιστική ηγεσία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας είναι τόσο τραγικά ανεπαρκής και ανέτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα αυτών που εκπροσωπεί.
«Είναι μια ηγεσία που έχει το βεληνεκές του πορτιέρη σε ένα κακόφημο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος» είπε ο Γ.Μπουτάρης, κάτι που έχει να κάνει όπως λέγεται  και με προηγούμενη εργασία του συνδικαλιστή
 «Αν εγώ ήμουν εργαζόμενος στο δήμο  η πρώτη μου αντίδραση στη μπούκα της Τρίτης θα ήταν βαθιά ντροπή. Η δεύτερη θα ήταν τρόμος με την ιδέα ότι αυτής η ποιότητας ηγεσία είναι εξουσιοδοτημένη –πόσω μάλλον στη σημερινή συγκυρία- για την υπεράσπιση των συμφερόντων μου» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Όμως ο τελευταίος δεν έμεινε στα παραπάνω και στράφηκε ανοικτά και προς το ΚΚΕ.
«Αν απέδειξε κάτι όμως η εισβολή στο γραφείο μου ήταν πόσο σοφός υπήρξε ο λαός της Θεσσαλονίκης να εναποθέσει τις τύχες της πόλης σε αυτή τη δημοτική αρχή αντί σε οποιονδήποτε άλλον, και σίγουρα όχι σ΄ αυτούς που εκπροσωπούν τις δυνάμεις που εισέβαλλαν στο γραφείο μου» είπε για να προσθέσει, θυμίζοντας κάποιες αναφορές του Λεωνίδα Κύρκου για το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της χώρας μας:
«Με πιάνει τρόμος αν σκεφτώ πως αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό το Μάρκο. Έναν γελοίο άνθρωπο. Θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό Εξωτερικών τον ανεκδιήγητο Βλαντά. Άνθρωποι γελοίοι χωρίς καμία παιδεία.
Θα θυμίσω επίσης, είπε με νόημα ο Γ.Μπουτάρης, ότι ο Ζακ Ντελόρ, η σημαντικότερη προσωπικότητα που πέρασε από την ευρωπαϊκή κοινότητα, ήταν απόφοιτος λυκείου που απέκτησε πολιτική οντότητα ως Γάλλος συνδικαλιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου