3.1.12

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ


Όσο οι ημέρες περνούν και οι στρατηγικές διαρκώς ξεδιπλώνονται και αναπροσαρμόζονται, αρχίζει να διαμορφώνεται ένα μάλλον άσχημο κλίμα στο ΠΑΣΟΚ. Όπως φαίνεται, το επόμενο διάστημα δεν θα είναι από τα καλύτερα στην ιστορία του κόμματος. Το χάσμα ανάμεσα στα ιδεολογικά ρεύματα που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον αβυσσαλέο. Οι προσωπικές στρατηγικές πολλές και ποικίλες και η δυνατότητα συνθέσεων μικρή. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του και αυτό προσθέτει νευρικότητα στο ήδη τεταμένο σκηνικό. Πολλοί ανυπόμονοι δημοσιογραφούντες, επιθυμούν να δουν αίμα στην αρένα. Μέσα σε αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήρθε να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά, η περίφημη.....
 ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 
       Μία επιστολή γραμμένη από τον λάθος άνθρωπο σε λάθος χρόνο, με λάθος ύφος και τόνο. Δεν αναφερόμαστε στο περιεχόμενο. Στην περίπτωση της επιστολής του Νίκου Παπανδρέου,  το περιεχόμενο δεν έχει τόση σημασία, όση η σημειολογία του χρόνου και του ύφους της επιστολής. Ο αδελφός του Προέδρου, όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να μείνει σιωπηλός,  μόνο και μόνο επειδή είναι ο αδελφός του Προέδρου. 
      Η δημόσια τοποθέτησή του με αυτόν τον τρόπο, λίγο πριν δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο κόμμα, παραπέμπει απευθείας σε συνειρμούς οικογενειοκρατίας, δυναστείας Παπανδρέου, εξωθεσμικών λειτουργιών,  και πολλά άλλα που ακούστηκαν και γράφτηκαν -υπερβολικά ή μη - δίκαια ή άδικα - τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επιστολή. Ο Νίκος Παπανδρέου δεν προσέφερε καλές υπηρεσίες στον αδελφό του, ακόμη και αν θεωρεί ότι είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του. 
     Δεν υποστηρίζουμε ότι ο αδελφός του Προέδρου πρέπει να είναι γλάστρα. Εκ της ιδιότητάς του όμως, πρέπει να είναι διακριτικός και να λαμβάνει υπόψη του τα πιθανά αποτελέσματα των παρεμβάσεών του στον δημόσιο διάλογο. 
     Για την ιστορία, η επιστολή αυτή γράφτηκε ως απάντηση σε ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΑΠΤΗτο οποίο θεωρούμε εμπαθές παραληρηματικό και ακραίο κατά του Γιώργου Παπανδρέου και δημοσιεύθηκε στο iefimerida.gr, αλλά αυτό δεν αναιρεί όσα υποστηρίζουμε παραπάνω. Υπήρχαν άλλοι που θα μπορούσαν να απαντήσουν καταλλήλως στον συντάκτη αυτού του κειμένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου