27.9.10

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ

Προϊστάμενοι υπηρεσιών της νομαρχίας Θεσσαλονίκης «αδειάζουν» εγγράφως τον Π.Ψωμιάδη για τα έργα «φαντάσματα» που ούτε έχουν μελετηθεί, ούτε έχουν εκτελεστεί αλλά παρόλα αυτά έχουν πληρωθεί-τουλάχιστον 840.000 ευρώ- ενώ παράλληλα αναφέρουν ότι  «δεν υπηρέτησε κανένας υπάλληλος με σύμβαση έργου»

Ο  Π. Ψωμιάδης, εμφάνιζε στις συμβάσεις ότι «η εκτέλεση του έργου θα παρακολουθείται από τον νομάρχη», κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων και προχωρούσε στην πληρωμή των έργων, χωρίς ποτέ αυτά να υλοποιηθούν.
Πριν λίγες μέρες  ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων- Πράσινων Μ.Τρεμόπουλος....
 παρουσίασε στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως ο Π.Ψωμιάδης προχώρησε στην ανάθεση των έργων: 
Ταξινόμηση, αρχειοθέτηση και καταγραφή σε ηλεκτρονική μορφή των αδειών κυκλοφορίας γεωργικών μηχανημάτων κλπ Αν και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 675.000 ευρώ, η νομαρχία το «έσπασε» σε είκοσι επιμέρους συμβάσεις, προκειμένου να το δώσει με απευθείας ανάθεση. Τις συμβάσεις υπέγραψε ο Π Ψωμιάδης, ορίζοντας ως επιβλέποντα  τον εαυτό το και το έργο φέρεται να ολοκληρώθηκε από τον  Σεπτεμβρίο του 2007 μέχρι το Σεπτέμβριο του  2008.
Επίσης στη διάνοιξη και διαμόρφωση οδών κλπ με προϋπολογισμό 164.000 ευρώ, που φέρεται να ανατέθηκε σε εννέα άτομα, τα οποία φαίνεται να το εκτέλεσαν από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Ιανουάριο του, ενώ τις συμβάσεις  υπέγραψε ο νομάρχης  ορίζοντας ως επιβλέποντα τον εαυτό του.
Μετά από καταγγελίες το θέμα έφτασε στην επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου που τον Οκτώβριο του  2009 ζήτησε με έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Υδατικών Πόρων  και Εγγείων Βελτιώσεων και όχι από το γραφείο του νομάρχη,  βεβαιώσεις ότι τα έργα  εκτελέστηκαν. Το γεγονός  θορύβησε τότε όχι μόνο τον προϊστάμενο της ΔΥΠΕΒ αλλά και τους άλλους προϊσταμένους της νομαρχίας με αποτέλεσμα ο ίδιος ο αδερφός του νομάρχη, Δ.Ψωμιάδης να τους συγκαλέσει, ώστε να δουν πως θα αντιμετωπίσουν το θέμα.
Εκεί συμφωνήθηκε να υπάρξει μόνο μία απάντηση από το γραφείο του νομάρχη. Ο προϊστάμενος της ΔΥΠΕΒ αποφεύγοντας  να βεβαιώσει αν έγιναν τα έργα, ανέφερε στην επίτροπο  πως  «θα σας απαντήσει άμεσα για το θέμα των βεβαιώσεων ο κ. νομάρχης, διότι έχει την ευθύνη της παρακολούθησης των έργων». Στη συνέχεια  ο νομάρχης απέστειλε έγγραφη διαβεβαίωση στην επίτροπο ότι «όλα εκτελέστηκαν κανονικά»
Μετά τις αποκαλύψεις Τρεμόπουλου ο Π.Ψωμιάδης υποχρεώθηκε να απευθυνθεί στους προϊσταμένους της ΔΥΠΕΒ για να γίνει αποδέκτης δυο εγγράφων που εκθέτουν τον ίδιο.
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος μελετών και κατασκευών έργων Θεοδόσης Σωτηρόπουλος αναφέρει: «…σας γνωρίζω ότι έχοντας άμεση γνώση για το διάστημα που προΐσταμαι του τμήματος, αλλά και όπως προκύπτει από το αρχείο των έργων για το προηγούμενο διάστημα, δεν έχουν μελετηθεί ούτε εκτελεστεί από το τμήμα μας έργα με την παραπάνω ονομασία, τοποθεσία και προϋπολογισμό». Στο  έγγραφό του επίσης ο προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού και διαχείρισης Θωμάς Μπόγιας σημειώνει πως «από το 2002 δεν εκτελέστηκε κανένα από τα αναφερόμενα έργα και δεν υπηρέτησε κανένας υπάλληλος με σύμβαση μίσθωσης έργου».
Ο Π.Ψωμιάδης αντί να απαντήσει με στοιχεία σε όλα τα παραπάνω προχώρησε σήμερα σε επίθεση κατά του Μ.Τρεμόπουλου κάνοντας λόγο για συκοφαντική επίθεση και ότι τις επόμενες μέρες θα καταθέσει μήνυση και αγωγή.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου